A gyermeknapot megelőző pénteken nem kellett csengőszóra elhagyni az udvart és elfoglalni az iskolapadokat az ÚRKÁI-ban. Az ünneplésé volt a főszerep, ugyanis a TESCO „Ön választ, mi segítünk!” pályázatai közül a legjobbak közé választották az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskoláét. Ezt követően a vásárlóközönség a 12. körzet fődíjához juttatta őket, amely 400 000 forintos támogatást jelentett az iskolának. Az összeget a gyermeknapi rendezvénysorozat lebonyolításához és sporteszközök beszerzésére használtak fel a nyereményt.

Voltak itt előadások az ételintoleranciáról, melyet Matinné Tóth Beáta, a baba-mama klub vezetője tartott az egészséges életmódról, még gyümölcssalátát is készítettek, melyet közösen fogyasztottak el.  Kurcsik Krisztián vezetésével önvédelmi bemutatót rendeztek és mesejeleneteket vetítettek a gyerekeknek. A pályázat fő eseménye pedig az „Egészségünkre!” nevet  kapta, ahol a sporté volt a főszerep. A pedagógusok hangsúlyt fektettek az elővigyázatosságra, és a biztonságos mozgásra is. A második osztályos Varga Nóra elmondta, be is kellett melegíteni a sorversenyek előtt, hogy elkerüljék a sérüléseket. Bevallotta, bár sportos, imád futni, de emellett szívesen ír, olvas és számol is az iskolában. A közös bemelegítés után – amelyet az iskola egykori tanulója, Fischer Viktória tartott – a versenyeken szülők és gyerekek egymással vetélkedtek meg. Lehetett indulni sorversenyeken, ügyességi játékokon és szülő-diák focin is. Beer Noémi a közös focit várta leginkább, de azt is elárulta, hogy az állomásokon tombolák szerezhetők. A tombolahúzást Tóth Attila, a TESCO körzeti üzletvezetője, illetve egyik munkatársa vezényelte le.

Meghívták az eseményre a leendő első osztályosokat, a Szivárvány Szociális Szolgálat munkatársait és a gondozásuk alatt álló gyerekeket, és a helyi plébánia ifi hittanosait is – részletezte Ráczné Sisa Ágnes, az ÚRKÁI igazgatója. Hozzátette: nagy öröm számára, hogy a majdani diákok és azok szülei is az udvaron játszanak. Úgy véli, ezzel könnyebbé teszik az elsősök beilleszkedését.

A diákönkormányzat vezetője, Lukovszkiné Toman Márta tanárnő fedezte fel a pályázatot, ő tette lehetővé, hogy pedagógusok, szülők és gyerekek egyaránt felejthetetlen élményeket szerezzenek a gyermeknapi rendezvénysorozaton.