A Grassalkovich Művelődési Házban tartotta 10 éves évfordulóját a Hatvani Segítő Szolgálat. A megyéből, Borsodból és Budapestről is érkeztek vendégek az ünnepségre. Most nem voltak szakmai előadások, inkább a közös beszélgetésekről szólt a program, s arról, hogy mindenkinek megköszönjék az önzetlen segítséget és hozzáállást, amit az elmúlt években nyújtottak. Hatvanban már régóta dolgozik a Magyar Rákellenes Liga helyi alapszervezete, 10 éve pedig segítőszolgálatként is jelen van a mindennapokban, így még több embert érnek el. – Az egész megyét átöleljük, tanácsadással, programokkal segítünk a daganatos betegeknek – részletezte Lazányi Jánosné, a szolgálat elnöke.

Az alapvető feladat az, hogy felhívjuk a figyelmet arra: ezek a betegségek részben megelőzhetők életmódváltással, de ha megtámadta a szervezetet a kór, akkor is sikeresen fel lehet venni ellene a harcot – osztotta meg Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

Az ünnepségen Horváth Richárd polgármester köszöntötte a liga és a segítőszolgálat tagjait. Kiemelte, az egészségünk kincs, de sajnos sokszor már csak akkor törődünk vele, ha probléma adódik. Ilyenkor átértékeljünk az életünket, fontossá válnak azok a dolgok, amikre addig talán nem fordítottunk kellő időt. – Itt pedig olyan emberekkel találkozhatnak, akik már győzelemre vitték a háborút, megküzdöttek a rákkal, tanácsot és erőt tudnak adni bárkinek – fogalmazott a városvezető.