Az öreg Mikulás egészen a kórház hetedik emeletére ment a gyerekekhez. Akiket nem talált az éjjel otthon, azokat ott látogatta meg, ahol épp gyógyultak. A Télapó munkáját Horváth Richárd polgármester, Lestyán Balázs alpolgármester és Nádas Sándor képviselő is segítette. A gyerekek között voltak félősebbek és bátrabbak. Énekkel köszöntötték a Mikulást és a manók szerepét betöltő sereget.

A gyerekek gyógyulásáért felelős orvosokat és ápolókat is megjutalmazta a Télapó, ugyanis az ő munkájuk elengedhetetlen ahhoz, hogy az osztály kis lakói otthon tölthessék már a karácsonyt. Emellett a Mikulás megkért minden kicsit, hogy legyenek jók: fogadjanak szót szüleiknek és tanítóiknak, hogy jövőre se kapjanak virgácsot. Az egészség megőrzésére és a gondos fogápolásra is felhívta a figyelmet. – Minden este mossátok meg a fogaitokat – tanácsolta a legkisebbeknek.

A kórházi dolgozók hozzátartozóinak fenntartott bölcsődét sem feledte a Mikulás. A legapróbbakat is meglátogatta, finomságokkal teli csomaggal jutalmazta. A gyerekek pedig zenével és énekkel csaltak mosolyt a hófehér szakállú arcára. Bazsó Léna a hóemberről szóló dalával és ahhoz illő táncprodukciójával kápráztatta el a Télapót.

Két nap alatt a Mikulás és segédjei csaknem 1800 csomagot osztottak ki a hatvani gyerekek között.

 

Fotó: H. Szabó Sándor