Március 11-ig látogatható az állatbörze és ásványkiállítás, amely kedden nyílt meg a Grassalkovich Művelődési Házban. A Kecskemétről érkező Hüllő Zoo csaknem ötven állatfajjal érkezett a városba, melynek célja, hogy az érdeklődők testközelből is megismerhessék azokat az állatokat, amiket egyébként csak természetfilmekből látnának. A látogatók többek között madárpókokat, békákat, boákat, siklókat, óriáskígyókat, teknősöket, nyuszikat, tengeri malacokat ismerhetnek meg közelebbről.

Tóth Attila, a kiállítás szervezője már gyermekkora óta szenvedélyesen szereti a különleges állatfajokat, és minden érdeklődőnek szívesen beszél az élőlények étkezéséről, élőhelyeikről, viselkedési szokásairól.

– Egy negatív sztereotípia övezi a hüllőket az emberek gondolkodásában. Ezen a kiállításon mindenki megtapasztalhatja, hogy ezek az élőlények egyáltalán nem olyan veszélyesek, mint ahogy gondolkodunk róluk. Nagyon sok fóbiát és félelmet lehet leküzdeni azáltal, hogy valós képet kapunk ezekről az állatokról – mondta Tóth Attila, a kiállítás szervezője, állatgondozója.

A kiállításon nemcsak hüllők, de kisemlősök is vannak, az óriás- és törpenyulakat, valamint tengerimalacokat meg is lehet simogatni.

Jónás Nikoletta és kisfia Kornél minden állatot alaposan szemügyre vettek, különösen tetszett nekik a békák és a kígyók akváriuma. – Nagyon jó élmény volt Boldizsárt, az óriás nyulat megsimogatni, puha és selymes a szőre – mondta az anyuka. Hozzátette: a kisfiamnak a kígyók és a zöld színű békák voltak a legérdekesebbek.

Az állatok mellett ásványbörze is megtekinthető, ahol különleges kristályok, ékszerek, ásványok széles választékából válogathatnak a látogatók. A kiállítás március 11-ig minden nap, reggel 10 órától este 6 óráig várja az érdeklődőket. Aki szeretne ellátogatni a kiállításra, az ingyen jegyeket is nyerhet a Hatvani Programok Facebook-oldalán. További részletek itt.

Fotó: Albert Péter