Kedden nyugdíjas és aktív MÁV dolgozókkal telt meg a Dali, hogy közösen ünnepeljék meg az országos vasutas napot. – Ez a program jó alkalom arra, hogy összegyűljenek a vasutas kollégák és közösen ápoljuk a hagyományokat, felidézzük a múltat és ünnepeljük a szakmát – mondta Szabó Istvánné a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub elnöke.

A rendezvényen köszöntőt mondott Molnár Géza, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke, aki felidézte, hogy régen egy vasutas munkája teljesen mást jelentett, mint manapság. Az elnök hozzátette: bármilyen sok változás és fejlődés is történt a mindennapi rutin elvégzésében, a vasutas szakma máig megköveteli a folyamatos tanulás és éberség képességét.

A programon Kondek Zsolt önkormányzati képviselő is köszöntötte a vendégeket, aki beszédében kifejtette: vasutasnak lenni mindig egyfajta elhivatottságot és tartást jelentett, s nincs ez másképp manapság sem. – Nagy eredmény, hogy az elmúlt időkben a Budapest-Hatvan vonalon pályafelújítás történt, mely nagyobb sebességet, rövidebb menetidőt és kényelmesebb szolgáltatást jelent – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Az ünnepségen többször is eredményként méltatták, hogy múlt héten a Népkertbe költöztek Hatvan ikonikus gőzösei, a Truman és a Bumbardo mozdonyok. A városvezetés ezzel a megmozdulással kezdte el kiépíteni azt a tervet, hogy a mozdonyok köré egy kisebb vasúttörténeti park épüljön ki a jövőben, ezzel is ápolva a vasutas hagyományokat a városban.

Kedden a Daliban Kodek Zsolt dalaival és a nyugdíjas klub kórusának műsorával ünnepelték a szakmai napot.

Fotó: Albert Péter