Illés Sarolta író, újságíró még a budapesti bemutató előtt a Kapucinus Kávézóban beszélt először legújabb könyvéről. A megtörtént eseményeket feldolgozó kötet a továbblépés lehetőségét, az előző életekben tett utazások személyiségformáló szerepét mutatja be.

Az esten résztvevők megtudhatták, hogy a könyv megírása segítette az alkotót saját traumájának feldolgozásában, és nem titkolt szándéka, hogy a megtörtént események regénybe foglalásával másoknak is segítsen. Sarolta férje hirtelen halála után egy évvel kezdte el írni a női sorsokat feldolgozó sorozatának harmadik részét – a Mira könyvében szemlélteti a lent és fent közötti óriási különbséget, a mélységes fájdalomból vetető kiutat. Az író vallja, meg kell engedni magunknak, hogy jól legyünk, visszataláljunk önmagunkhoz, és nem mellesleg bízik a sorsban.

A kávézó vezetői tántoríthatatlanul képviselik, hogy a vendéglátást összefűzik a közösségépítéssel, amelynek fontos eszköze a Szóval a Kapucinusban ismeretterjesztő, edukációs programsorozat. – Óriási megtiszteltetés, hogy Sarolta nálunk mutatta be legújabb, nem mindennapi, mondhatni tabutémát feldolgozó művét – mondta Potos Rita programkoordinátor, aki rámutatott: a bemutató végén kiderült, több vendégük is hasonló traumán megy keresztül.