Már hagyomány a Csicsergő óvodában, hogy a gyermeknap előtti héten kéklámpás napot tartanak az intézményben. A Ments Életet Egyesület munkatársai közelebbről bemutatták be a gyerekeknek a tűzoltó- és polgárőrautó belső terét, szemügyre vehették a tűzoltáshoz szükséges locsoló berendezéseket, és később megjelent egy mentőautó is.

A gyerekek szívesen körbejárták a gépjárműveket, és pár óvodásnak nagy álma teljesült azzal, hogy szirénázhatott vagy felpróbálhatta a tűzoltósisakot. A legnagyobb sikert azonban az autókban lévő hangosbemondó és a sziréna aratta.

Tóthné Pusztai Éva elmondta: a kéklámpás nap célja az, hogy a gyerekek jobban megismerjék a rendvédelmi szervek és a mentősök életét. – Mindig nagy izgalommal várják az óvodások ezt a napot. Ilyenkor megtanulhatják, hogy mivel foglalkoznak a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők munkatársai, és megérthetik, hogy ezek mennyire fontos életterületek – részletezte Tóthné Pusztai Éva, óvodavezető-helyettes.

Csaba Hunor is örömmel számolt be arról, hogy miket látott az óvoda udvarán. – Tűzoltó és polgárőr autó áll itt bent nálunk, és nagyon tetszik mindegyik. Kipróbáltam már a hangosbemondót is – mondta az óvodás kisfiú. Kocsis Tímea is nagy kíváncsisággal fedezte fel az autókat, legjobban a rendőrautó tetszett neki. A gyerekek a kéklámpás napot a Ments Életet Egyesület munkatársainak zenés-táncos műsorral köszönték meg.

Fotó: Albert Péter