A Mi Hazánk Mozgalom egy új mozgalmat indított el, Mi Nyitnánk néven. Elfogadhatatlannak tartják, hogy a kaszinók nyitva tarthatnak, a vendéglátóhelyeket pedig bezárják. Úgy vélik ésszerűtlenek a kormányzati  intézkedések, hiszen egy létszámkorláttal, távolságtartással működő étterem sokkal veszélytelenebb lenne, mint egy zsúfolt kaszinó vagy bevásárlóközpont.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, a sajtótájékoztatón kifejtette: szeretné rábírni a kormányt, hogy fokozatosan, ésszerűen, kezdje el feloldani a korlátozásokat. – Hagyni kell azokat a magyar embereket visszatérni a munkájukhoz, akik dolgozni szeretnének. Sokan szerettek volna már február elején kinyitni, de a nagyon súlyos szankciók miatt ezt végül mégsem tették meg. Ez egy gazdasági lavina, mely végül minden ágazatot maga alá fog temetni, és a megszorító intézkedések végett mindenkit érinteni fog – részletezte.

A párt elnöke hozzátette, hogy ez egy végtelen történet. Véleménye szerint itt marad a vírus, folyamatosan mutálódik és a jelenlegi vakcinák nem hatnak majd a különböző típusú vírusokra.