Kiemelkedő tanulmányi eredményeiért ismerte el a Hatvan Város Roma Önkormányzata az általános iskolákban tanuló roma diákokat. Idén négy intézmény 23 gyereke vehette át az elismerő oklevelet, közöttük a Szent István Sportiskolai Általános Iskola diákjai. Balog Anasztázia elmondta: ebben az évben sokat készült a tanórákra. – Sokat tanultam és küzdöttem azért, hogy ezt elérjem – mondta.

Ez volt a második év, hogy a roma önkormányzat felkereste a hatvani intézményeket, hogy átadhassák a gyerekeknek az elismeréseket. A képviselők jártak az 5. Számú és a Kodály Zoltán Általános Iskolában, valamint a Lesznai Anna Módszertani Intézményben is. Baranyi Krisztián, a Hatvan Város Roma Önkormányzatának képviselője elmondta: idén több diák kapott elismerő oklevelet, mint tavaly, voltak, akik kitűnő bizonyítványt vettek kézhez a tanévzárón. – Nagyon fontos az, hogy a roma tanulók külön dicséretet is kapjanak tőlünk, roma vezetőktől, hogy érezzék azt, hogy törődnek velük, motiváljuk őket, és nyomatékosítsuk bennük, hogy csak a tanulás az, amivel a jövőben eredményes és boldog életet érhetnek el – fogalmazott.

A hatvani roma önkormányzat kitűzött célja, hogy segítse a roma gyerekeket és a rászoruló családokat. Olyan megmozdulásaik voltak már, amivel támogatták őket, húsvétkor több mint háromszáz édességet tartalmazó csomagot ajándékoztak, gyerekeket vittek kirándulni, ruhákat osztottak és több család karácsonyát tették szebbé adományaikkal.