Május 22-én éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által elkészített személyi jövedelemadó-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az elektronikus azonosítással rendelkezők tehetnek meg a Nemzeti Adó-és Vámhivatal honlapján elérhető webes felületen. Aki nem módosít a tervezeten, annak – az őstermelőket, az ÁFÁ-s magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve – a kiajánlott tervezet lesz az érvényes bevallása május 22-ével.  

Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, személyesen a NAV ügyfélszolgálatain kérheti bevallási tervezetének megtekintését, itt a munkatársaink segítséget nyújtanak a további teendőkben. Mindenképp hozni kell az adó kártyát, személyazonosításra alkalmas okmányt, a munkáltatótól kapott 22M30-as igazolást, illetve a különböző kedvezményekre jogosító dokumentumokat mondta Dr. Paskujné Pifkó Mónika, a Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának kommunikációs referense.

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében vagy az 1+1% felajánlásában, azok hívhatják a NAV infóvonalát a 1819-es telefonszámon, ahol a hivatal munkatársai meghosszabbított ügyfélfogadási idővel válaszolnak a felmerülő kérdésekre.  

Kép forrása: nav.gov.hu