A daganatos megbetegedések Magyarországon a második helyet foglalják el a haláloki statisztikában, a szív- és érrendszeri betegségek után. Ezért fontos, hogy minden évben legalább egy napot kiemelten foglalkozzunk ezzel a betegséggel. A rák világnapja alkalmából a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete már évek óta kér fel neves előadókat, hogy szakértői szemmel beszéljenek a megelőzés fontosságáról, magáról a rák kialakulásáról és kezeléséről. A szűrővizsgálatokon való részvételen túl az ételeink minőségére is érdemes odafigyelni. – Mértékletesség, ésszerűség. Ez a két legfontosabb alapszabály, amit be kell tartanunk – vallja prof. dr. Ottó Szabolcs, az Országos Onkológiai Intézet osztályvezető főorvosa. – A kis mennyiségű alkohollal, disznóhússal nem árthatunk. A dohányzást azonban ellenzem, mivel ez a szenvedély nem csak a tüdőrák kialakulásának esélyét növeli – tette hozzá.
A Magyar Rákellenes Liga már több mint 26 éve végzi segítő munkáját országszerte. A szervezet megalapításakor az elsődleges cél az volt, hogy a betegek egy közösség tagjává váljanak, ahol tabuk nélkül beszélhetnek a problémáikról és támogatják egymást a gyógyulásban. – Ma már több mint 4000 tagunk van. Erre a 90’-es évek elején gondolni sem mertem. Olyan szakemberek, orvosok álltak mellénk, akik megkönnyítik a munkánkat – mesélte Vasvári Artúrné, a liga alapítója.
A rákellenes ligához pedig bárki csatlakozhat, az alapszervezetek betegeket, önkénteseket és családtagokat is várnak.

rakellenes_eloadas_01 rakellenes_eloadas_02 rakellenes_eloadas_03 rakellenes_eloadas_04 rakellenes_eloadas_05 rakellenes_eloadas_06 rakellenes_eloadas_07 rakellenes_eloadas_08 rakellenes_eloadas_09 rakellenes_eloadas_10 rakellenes_eloadas_11 rakellenes_eloadas_12 rakellenes_eloadas_13 rakellenes_eloadas_14 rakellenes_eloadas_15 rakellenes_eloadas_16 rakellenes_eloadas_17 rakellenes_eloadas_18 rakellenes_eloadas_19 rakellenes_eloadas_20 rakellenes_eloadas_21 rakellenes_eloadas_22 rakellenes_eloadas_23