Az ötödik városbált a velencei karnevál ihlette. A Nagy Endre Rendezvényteremben színes toll boák és jellegzetes maszkok alapozták meg a hangulatot. A programot pedig most is a jótékonyság hívta életre. A korábbi években segítették már fogyatékkal élőket, a mentősöket, a védőnőket és a gyermekorvosokat is. Most, a bevételből befolyt összeggel a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületét támogatják. – Egy olyan hálózatot szeretnénk létrehozni, amivel folyamatos kapcsolatot alakítunk ki és tartunk fenn a rászorulókkal. Így tudjuk segíteni egymást, amikor szükség van rá, legyen szó akár egy egyszerű utaztatásról vagy más probléma megoldásáról – tájékoztatott Nagyné Siraky Szilvia, az egyesület titkára.

Horváth Richárd polgármester elmondta: a hatvaniak pedig – mint korábban már annyiszor – ismét összefogtak a jó ügyért. A mostani bálra rekordsebességgel elfogyott az összes jegy, a tombolákból is mindet eladták. Egyesületek, cégek, vállalkozók és nagyon sok magánszemély is ajánlott fel értékes nyereményeket. Idén hatvani alkotók képeire és egy mezre is lehetett licitálni, mindezt szintén jótékonysági céllal.


Az est a kodályos diákok nyitótáncával indult, ők bécsi keringőt adtak elő. Szekeres Adrien énekesnő – férje zongorakísérete mellett – legismertebb dalait adta elő a bálon. Holcz Gábor bűvész pedig a közönséget bevonva mutatta meg trükkjeit. A bál hangulatfelelőse pedig a Tancevaty zenekar volt.

Fotó: Albert Péter