Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Grassalkovich Művelődési Házban és díszkertjében a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivált szeptember 14-16. között. Most is változatos programokkal készülnek a szervezők, csütörtökön 10 órától a Zöld Péter mesés játék lesz a Szépenszóló Társulat előadásában, 18 órától pedig mesekocsmával várják az érdeklődőket. Tartanak még ezen a napon kézműves foglalkozást, dramatikus- és népi játékokat. Pénteken is izgalmas előadásokon vehetnek részt a látogatók – mondta Valló Ede, a Grassalkovich Művelődési Ház igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy erre a napra már több mint 600 fő regisztrált, az ország több pontjáról érkeznek majd gyerekek.

Fabók Mancsival mond boszorkányos mesét, lesz mesecsiszoló műhely a Világszárnya egyesülettel, valamint élőszavas mesemondás, majd koncertet ad a Zagyva Banda. Szombaton reggel 10 órától veszi kezdetét a program gólyalábasokkal, meseelőadókkal, 16 órától pedig Paár Julcsiék mutatják be a Rókatánc című új, nagyszabású mesejátékukat, amit Magyarországon most adnak elő harmadik alkalommal. Ezen az estén fellép a Zurgó Együttes, majd Moldvai táncházon szórakozhatnak a résztvevők, és természetesen egész nap ingyenes kísérő programokkal várunk minden érdeklődőt – részletezte.

Az idei népmesefesztivál témája a gyógyítók, jósnők, kuruzslók és boszorkányok, lehet majd gyógynövényekkel ismerkedni és főzeteket készíteni. Mindezek mellett a fesztiválon lesz még mesemondó jurta, kézműves foglalkozások, valamint hagyományőrzők korabeli ruhákba öltözve, a legkisebbeket pedig kacagtatóval várják. A programsorozatról bővebb információ a nepmesefesztival.hu weboldalon olvasható.