Horváth Richárd és csapata szerda délután jelentette be, hogy elindul az őszi önkormányzati választáson. A város mind a nyolc körzetében állítanak jelöltet, a polgármesterjelölt pedig a jelenlegi városvezető, Horváth Richárd. Ezúttal a Hatvani Városvédő Egyesület színeiben kérik a hatvaniak támogatását. Tarsoly Imre, Nádas Sándor, Lestyán Balázs, Kondek Zsolt, Papp István, Szinyei András és Horváth Richárd már kilenc éve tagja a városvezetésnek, már kétszer kaptak bizalmat. Hozzájuk csatlakozott Smidné Vereb Julianna, és így, közösen alkotnak egy csapatot.

A városvezető a sajtótájékoztatón elmondta: az elmúlt években hatalmasat fejlődött a település, figyeltek a hatvaniak minden rezdülésére és ez alapján építették a várost. Folyamatosan beszéltünk az emberekkel – ilyen erős kapcsolatot a városlakókkal talán egyetlen magyar önkormányzat sem alakított ki hazánkban – mondta el Horváth Richárd, aki hozzátette: E közös célok mentén haladtunk eddig is, s hiszem, hogy e gördülékeny és eredményes munkát csak ezzel a csapattal lehet hatékonyan folytatni.

Elmondta azt is: ebben a ciklusban költötték a legtöbbet az utak és a járdák megújítására.  Folytatni szeretnék a jól működő párbeszédet a hatvaniakkal, hiszen ez jelenti a közös sikereink alapját. Továbbra is a hatvaniak által elmondott igényekre építik a programot. Ilyen például a belváros forgalmának csökkentése, ezért már elkezdték a tárgyalásokat egy elkerülő út építéséről. Folytatják az út- és járdaprogramot. Az óvodákra is sokat költöttek, de még ezekben az intézményekben is van tennivaló. Bővítik a játszóterek számát, és a város további szépítésére is nagy hangsúlyt fektetnek. Tovább viszik a Fejlődő Hatvan Programot is. De a lényeg, hogy Hatvant együtt megőrizzék egy szabad, független, békés, pénzügyileg stabil településnek. A városvezető kifejtette: szeretné, ha minél több hatvani álma megvalósulna a városban és szeretné, ha a településen megmaradna az összetartó, békés hangulat.

A sajtótájékoztatón Szinyei András alpolgármester hozzátette: Horváth Richárd az egyetlen hatvani jelölt, aki ugyanazokat a keresztény értékeket vallja, melyek képviseletére a KDNP annak idején létrejött és amit képviselnek a kezdetek óta. Keresztényként nem bízhatjuk másra a város vezetését – szögezte le a hatvani KDNP elnöke.

A Hatvani Városvédő Egyesületről elmondták: folytatják azt a várospolitikát ami az elmúlt években tapasztalható volt. Nem foglalkoznak olyan témákkal, melyek nem érintik Hatvant. A szervezet célkitűzései kizárólag Hatvan városáról, kizárólag a hatvani emberek igényeinek megismeréséről és a lakókkal kialakított, példaértékű kapcsolatról, ennek fenntartásáról szól.

A városban összesen nyolc körzet van, a jelöltek pedig az alábbiak szerint indulnak:

  1. körzet: Tarsoly Imre
  2. körzet: Szinyei András
  3. körzet: Lestyán Balázs
  4. körzet: Nádas Sándor
  5. körzet: Smidné Vereb Julianna
  6. körzet: Horváth Richárd
  7. körzet: Kondek Zsolt
  8. körzet: Papp István