Fejlesztette üzemét a hatvani Perla-X Kft. A csaknem 210 millió forintos beruházási összegből egyedi tervezésű vágó, valamint vágó-és tekercselőgépet vásároltak, emellett bővítették a napelemes rendszert, a meglévő mellé egy másik csaknem ezer négyzetméteres csarnokot építettek, megújult az eszközpark, továbbá fejlesztették a vállalatirányítási rendszert is – mondta Molnár Judit, a Perla-X Kft. ügyvezető tulajdonosa. – Januártól a Progen sERPa programjával dolgozunk. Fontos cél volt, hogy a beszerzés- és logisztikai területeket fejlesszük. Az új vállalatirányítási rendszer ebben nagyon hasznos. A cégünknek webshopja is működik, azzal is nagyon jól össze tudtuk kötni – részletezte.

A zárórendezvény sajtótájékoztatóján részt vett Smidné Vereb Julianna önkormányzati képviselő is, aki hangsúlyozta a nehéz gazdasági körülmények ellenére is működő és fejlődő vállalkozások jelentőségét. – A jelenlegi nehéz piaci körülmények között ez egy hatalmas beruházás, ami Hatvanra is kihat. Az elmúlt időszakban a kisebb és nagyobb vállalkozások egyaránt nagyon sokat hozzátettek és hozzátesznek most is városunk fejlődéséhez – foglalta össze.

A fejlesztés eredményeként a Perla-X Kft. költséghatékonysága jelentősen javult, mindezek mellett a vállalat nemcsak megőrizte a pályázat benyújtásakor meglévő munkahelyeit, de továbbiak teremtésére is képessé vált.  A magyar tulajdonban lévő vállalat 2020-ban elnyerte Hatvanban az év vállalkozása címet.

Fotó: Albert Péter