Szombat reggel az évszaktól idegen, esős, hideg idő várta a futókat a Bajza udvarán. Sokan még így is, pólóban, vagy rövidnadrágban érkeztek a sportoláshoz. Az iskolában eddig is nagy hangsúlyt fektettek a sportolásra, a diákok rendre jól szerepelnek a versenyeken. Ezzel a versennyel azt tűzték ki célul, hogy a tanulók mellett a szülőket és a támogatókat is megmozgassák, hogy az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgás fontosságára hívják fel a figyelmet. Négy kategóriában lehetett nevezni, korosztályonként és nemenként csoportosították a versenyzőket.

A regisztrációt követően pedig közös bemelegítés volt: Teréki Betti és tanítványai mozgatták meg az izmokat, hogy felkészülten indulhassanak el a versenyen. Ezután következett a rajt: egyszerre indult el a több mint 80 sportoló. A táv mindenkinek megegyezett: a 4,3 km során keresztülfutottak a kastély udvarán, a Bástya úti parkolót érintve érkeztek meg a kerékpárútra, ahol Boldog irányába mentek, majd a Zagyva-töltésen vissza, ugyanazt az útvonalat érintve érkeztek meg a kiindulási pontra. Az I. Bajza Running jótékonysági céllal jött létre. – Az idei évben a célunk, hogy komfortosabbá, színesebbé tegyük a környezetünket. Így a bevételből színes puffokat, babzsákokat vennénk, amiket kültérben és beltérben is egyaránt lehet használni,  illetve egy társalkodó sarkot is kialakítanánk – mondta el Deák Andrea, a Bajza József Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója. A tervek szerint ebből a versenyből hagyományt teremtenének.

A programot a Bajza alapítványa a Családok és Barátok a Sportért Egyesülettel közösen szervezte, melyben a Fut60 csapata is segített neki.

Eredmények:

18 év alatti lányok:
1. Melkó Emese
2. Bója-Kovács Kincső
3. Tóth Emma

18 év alatti fiúk:
1. Pernyész Balázs Bendegúz
2. Kovács Bence
3. Buborék Roland

18 év feletti nők:
1. Búzás Andrea
2. Petrovics Mónika
3. Ocsovainé Gombás Mária

18 év feletti férfi:
1. Poór Simon
2. Csenteri Csaba
3. Besze Tibor

 

Fotó: Albert Péter