A magyar sajtó napja alkalmából idén is megrendezték a Sajtó- és Eseményfotó Kiállítást a Hatvani Galériában. Közel 300 alkotás érkezett, A kör című musical és Schirilla György merülésének pillanatai mellett, táj- és természetfotókkal is neveztek a fotósok az idei pályázatra. – A jó fotós olyan képet készít, amely több év távlatából is elgondolkoztat, vagy egy történetet mesél el – emelte ki Horváth Richárd polgármester köszöntőjében. A kiállított képek alkotóit díjazta a zsűri. A diákfotósok közül a fődíjat Szabó Liliána vehette át Fák, bokrok, árnyak című alkotásáért. Lili sportolás közben figyelt fel azokra a fákra, amiket megrágtak a hódok. Annyira megtetszett neki a helyszín, hogy később újra felkereste a helyet és megörökítette a látottakat. Az Ásatás című sorozattal nyerte el idén a fődíjat Albert Péter. A képek a 21-es főút felújításának kezdetén készültek, ahol egy szarmata település nyomaira bukkantak. A fotós legfőbb célja, hogy olyan foglalkozások hétköznapjait, munkafolyamatait mutassa be, amelyek különlegesek, érdekesek.
A hatvani oktatási intézmények és a Hatvani Rendőrkapitányság is indult az idei pályázaton. A létesítmények olyan képekkel neveztek, amelyek a mindennapi életükbe, tevékenységükbe engednek bepillantást. Őket különdíjjal jutalmazta a zsűri.
A kiállításon a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola diákjai adtak műsort. A tárlat április 14-ig látogatható.
Díjazottak:
Életképek kategória, különdíj: Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola
Szent István Általános Iskola
Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola
5. Sz. Általános Iskola
Diákfotósok:
Kísérletező fotós különdíj: Jenes Evelin
Legjobb riportfotó különdíj: Kovács Hunor
Természetfotó különdíj: Buborék Roland Gábor
Természetfotó fődíj: Szabó Liliána

Felnőtt fotósok:
Természetfotó különdíj: Laczik Melinda
Legjobb pillanatkép fődíj: Hatvani Rendőrkapitányság
Legjobb sportfotó: Albert Péter
Legjobb zsánerkép különdíj: Márkus Tiborné
Legjobb eseménysorozat: Kovács Frankó Ferenc
Legjobb természetfotó sorozat fődíj: Podonyi János
Legjobb sajtófotó fődíj: Albert Péter