Érintésmentes kézfertőtlenítő oszlopokat adott a város a hatvani intézményeknek. Összesen 70 darab szenzoros adagológépet vásároltak, ebből a hatvani óvodákba, általános és középiskolákba két kézfertőtlenítő berendezést juttattak el. Ezen kívül kaptak a kulturális intézmények, orvosi rendelők, a szociális szolgálat egységei, így a bölcsődék, és a polgármesteri hivatalban is kihelyeztek belőlük. Horváth Richárd polgármester elmondta, számukra elsődleges, hogy megvédjék a hatvaniak egészségét. – A hatvani városvezetés kezdetektől felelősségteljesen kezeli a járványhelyzetet. A második hullám kitörésekor is összehívtuk az egészségügyi kerekasztalt, a tapasztalatokat és az ott elhangzottakat felhasználva hoztunk létre egy intézkedéscsomagot, amellyel a vírus helyi szintű terjedését lassíthatjuk. Ennek része, hogy a városi intézményekben kézfertőtlenítő pontokat helyezünk ki – fejtette ki.

Minden berendezéshez hat liter kézfertőtlenítő folyadékot, valamint a működéshez szükséges elemet is adtak, így azonnal beüzemelhetőek a pontok az intézményekben. Kutalik Márta, a Hatvani 5. Számú Általános Iskola vezetője elmondta, nagy segítség a járványhelyzet alatt, hogy két készüléket is kapott az intézményük. – Eddig csak egyszerű kézfertőtlenítőket tettünk ki a mosdókban és az osztálytermekben. Nagyon örülünk ezeknek a szenzoros gépeknek, az egyiket a bejáratnál, a másikat az ebédlőnél fogjuk kihelyezni – mondta.

A kézfertőtlenítő oszlopokon elhelyeztek tájékoztatómatricákat is, amelyek a helyes fertőtlenítés menetét mutatják meg. Az önkormányzat további intézkedésekkel is segítette a járvány terjedésének lassítását. Elhalasztották a beltéri városi szervezésű programokat, elmaradnak a nagyrendezvények, érintésmentes hőmérőket adtak az óvodáknak, emellett folyamatos tájékoztatókampányt is folytatnak, hogy minél szélesebb körben informálják a hatvaniakat a vírus elleni helyes védekezésről.