Újra életre kel a város az Őszi Fesztivál idején. Izgalmas hónapok várnak a hatvaniakra, számos rendezvénnyel készültek erre a szezonra a szervezők. Most is minden korosztályt megcéloznak a programokkal, lesznek könnyű-és komolyzenei koncertek, gyermekfoglalkozások és történelmi előadások is. Lestyán Balázs alpolgármester elmondta, gazdasági szempontból az elmúlt hónapok nagyon nehezek voltak, bizonyos szolgáltatásokról le is kellett mondani, az önkormányzat válságot kezelő intézkedései ugyanakkor eredményesek voltak, ezért is tud most a város rengeteg programmal készülni az Őszi Fesztiválra. – A legutóbbi testületi ülésen az önkormányzati cégek beszámolóit láthattuk, amiből kiderült, hogy ez a takarékos, megfontolt intézkedés terv meghozta a gyümölcsét, és sikerült az önkormányzat költésgvetését olyan egyensúlyi helyzetbe hozni, hogy ismét lehetnek Hatvanban nagyobb rendezvények. Ugyan ezt év elején nem tudtuk megmondani, hogy jut-e majd erre pénz, de most úgy néz ki, hogy ez az egyensúly megteremtődött és újra lehet Hatvanban például Sörfesztivál, ami az egyik legtöbb embert vonzó rendezvény itt a városban, amit nemcsak hatvaniak hanem a környékbeliek is látogatják, vagyis ez egy meghatározó rendezvény – mondta.

Az ingyenes kétnapos sörfesztiválon, október 13-án és 14-én fellép majd Horváth Tamás, a Valmar, és az Irigy Hónaljmirigy, valamint a városba érkeznek a Neoton Família Sztárjai is. Az alpolgármester továbbá beszámolt arról is, hogy idén is megtartják az Autómentes Napot. – Minden évben megtartjuk Hatvanban az Autómentes Napot, ez egy szintén kiemelt rendezvény, hiszen ezzel példát tudunk mutatni mindenkinek és felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy autó nélkül is lehet ebben az kisvárosban szépen és jól élni – hangsúlyozta.

Hatvan kulturális intézményei is becsatlakoztak az Őszi Fesztiválba, és sok rendezvényt kínálnak a művészetek és a kultúra szerelmeseinek. A Grassalkovich Művelődési Ház udvarán a Jam Gardenben hatvani és helyi kötődésű zenekarok koncertjein szórakozhatnak a látogatók, és idén sem maradhat ki a Népmesefesztivál. A Hatvany Lajos Múzeumban tematikus napokat, előadásokat szerveznek, a Hatvani Galériában folytatódnak a kiállítások, A VOKE Liszt Ferenc Művelődési Házban egyebek mellett humor fesztivállal és különböző kulturális programokkal készülnek, mindemellett a vadászati múzeum, és az Ady Endre Könyvtár is több programmal várja az érdeklődőket az Őszi Fesztivál ideje alatt. Mindezeken túl ebben az időszakban megrendezik a Harcosok éjszakáját, valamint idén is kedvezményesen juthatnak hozzá burgonyához, hagymához és almához a hatvaniak. A programokról bővebb információ a Tourinform Irodában, a Hatvani Hírlapban, valamint a www.hatvaniprogramok.hu weboldalról található.