Hírportálunkon nemrégiben új sorozat indult, melyben megkérdezzük a helyi vállalkozásokat, őket hogyan érinti a világjárvány okozta helyzet, miként élik túl a válságos heteket, és mit terveznek a veszélyhelyzet elmúlása után? Ezúton Opris Mihályné, a Zöldfa Cukrászda üzletvezetője számolt be az elmúlt hetek tapasztalatairól.

Több mint a felére esett vissza a forgalom a cukrászdában, üzletileg nagyon érzékenyen érintett bennünket ez a válság. Szerencsére mi alapellátó üzemként is működünk, tehát cukrásztermékekkel, kalácsokkal, csomagolt süteményekkel látunk el több környékbeli kiskereskedelmi üzletláncot, ez a tevékenységünk részben átsegít bennünket ezen az időszakon, de így is nagyon nehéz. A nyitva tartásunk is módosult ebben az időszakban. Hétfőtől péntekig 8-15 óra között szolgáljuk ki a vendégeket, utána 18-ig pedig a rendeléseket vesszük fel – mondta Opris Mihályné, aki már 15 éve vezeti a vendéglátóegységet.

A cukrászdában már hetek óta az előírásoknak megfelelően kizárólag egyesével szolgálják ki a vevőket, továbbá csakis elvitelre lehet kérni a desszerteket, kávékat, cappuccinokat, egyéb italokat. A higiéniai előírásokat eddig is szigorúan betartották, de a mostani helyzetre való tekintettel még komolyabban veszik a vevők és az ott dolgozók egészségének védelmét. A napi rutin részévé vált az összes ajtókilincs, bútorfelület, egyéb használati eszköz teljes és alapos átfertőtlenítése.

– Forgalmilag ugyan fenntartási nehézséget okoz ez az időszak, mégis maximálisan támogatjuk azokat a kormányrendeleteket, amiket azért vezettek be, hogy megfékezzük a járványt. Próbálunk optimisták lenni, ki kell tartanunk ezekben a hetekben is, most húsvétra például ünnepi kedvezményekkel készültünk a vevőknek – részletezte a vállalkozó.

Hozzátette: az üzletben dolgozó cukrászok több évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött, hagyományos alapanyagokkal dolgoznak. Porkészítmény helyett valódi tojást és magas sikértartalmú liszteket használnak, valamint követik a hagyományos receptúra eljárásait. – Ragaszkodom a kollégáimhoz, amíg lehetséges, továbbra is mindent megteszek, hogy legyen nekik munkájuk. Bízom abban, hogy a vendégek ezekben a hetekben is kitartanak mellettünk, mi pedig mindent megteszünk a megfelelő ellátásért. Ebben az időszakban a legfőbb célunk a munkatársak megtartása, már az is eredmény ha a béreket és a rezsit ki tudjuk termelni – fogalmazott az üzletvezető.