Advent utolsó hétvégéjén is sokan ünnepeltek együtt Hatvanban. Változatos programokkal készültek a szervezők erre a napra is. A VOKE Liszt Ferenc Művelődési Házban a SZIRKÉK adott karácsonyi koncertet, ahol olyan énekek csendültek fel, melyek további ünnepi hangulatot hoztak a közönség szívébe.

A hangverseny után a főtéren folytatódott a program, ahol hetek óta tart a karácsonyi vásár. Ehhez kapcsolódóan pedig folyamatosan voltak különböző koncertek az itt felállított színpadon is. Az utolsó adventi hétvégén Takács Nikolas lépett fel. Az énekest az X-Faktorban ismerhette meg a közönség. Koncertjén a karácsonyi miliőhöz illő dalokat adott elő.

Ezt követően az adventi koszorú körül gyűltek össze az adventi vásárba látogatók. Horváth Richárd polgármester azt kérte a jelenlévőktől, hogy idézzék fel a legszebb karácsonyi emlékeiket, és azt kívánta mindenkinek, hogy legalább ilyen boldog legyen az ünnep. – Én ilyen karácsonyt kívánok önöknek, ilyen meghitt, boldog karácsonyt, és kívánok mindannyiunknak egy igazán jó új évet, jó egészséget, boldogságot, reményt, kitartást, erőt és hitet – mondta.

A városvezető végül egy kislány segítségével, betlehemi békelánggal gyújtotta meg a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját, amely a szeretetet szimbolizálja. A betlehemi láng Isten szeretetének és békéjének üzenetét is hirdeti.

Fotó: Rozgonyi Dezső