Közösen melegítettek a futók a sportcsarnok parkolójában, ugyanis a Mobilitási hét keretein belül megrendezésre került az Éjszakai futás. Lukács István már évek óta űzi ezt a sportot versenyszerűen. A sportolás öröme és a társaság sarkallta arra, hogy eljöjjön az eseményre. Külön öröm volt számára, hogy a kivilágított város utcáit róhatta végig. Elmondta, hogy szerinte hogyan érdemes védekezni a beköszöntő hideg ellen mozgás közben. – Kiemelném a réteges öltözködést, legfontosabbnak a sapkát mondanám. A vízlepergetős ruhák is nagyon hasznosak, de nem kell túlzásba vinni a meleg öltözködést – mondta.

A futók 17 órakor startoltak a sportcsarnoktól. Áthaladtak a Zagyva-hídon, majd tovább mentek a Grassalkowich úton egészen a Szent Adalbert templomig. Ott fordultak vissza a sportcsarnok felé. Czmorek Piroska jó ötletnek tartja ezt a kezdeményezést. Szerinte a futást és általában a sportot is népszerűsíteni kell, jótékony hatással van ugyanis a szervezetre. Az, hogy este űzik ezt a mozgásformát különlegesnek tartja. – A legtöbb ember úgy gondolja, hogy csak nappal szoktunk futni, reggel ezzel indítjuk a napot ébredés után. Az éjszakai futás kuriózumnak számít – mondta a BSI futónagykövete.

Miközben a résztvevők szelték a város utcáit biztonságukra a polgárőrök vigyáztak. A közel 2,5 km-es távot mindenki sikerrel teljesítette. Miután a csoport beért a célba levezető gyakorlatok következtek.