A hétvégén összevezetett eboltás zajlik a városban, chippel megjelölt kutyák részére. A kutyák veszettség elleni oltása évente kötelező. Az ezt igazoló, sorszámozott oltási könyvet vagy állatútlevelet gondosan meg kell őrizni. – A veszettség a legnagyobb jelentőségű vírusos eredetű idegrendszeri megbetegedés, mely minden emlősállatra és az emberre is halálos kimenetelű. A védőoltások szerepe, hogy védettséget biztosítsanak bizonyos betegségekkel szemben, a szervezet saját specifikus ellenálló képességének fokozása révén – részletezte Hülber Csaba állatorvos.

Az idei szervezett veszettség elleni oltás több helyszínen zajlik. Szombaton reggel 8 órától a Balassi úti szociális otthonnál várják az ebtartókat, majd 9 órától a Lyukhídnál, 10 órától a Szolnoki útelágázásnál, 11-től a Zrínyi úti temető parkolónál, 12 óra 30 perckor a Battyhány úti MÉH telepnél, 13 óra 30 perckor pedig a Fister saroknál kaphatják meg az oltást a kutyák. Vasárnap is folytatódik a veszettség elleni védekezés, ugyanis reggel 8 órakor Nagyteleken, 9 órától viszont az Esze Tamás úton, végezetül pedig az újhatvani kispiacnál lehet megtalálni az állatorvost.

Az oltásra a gazdiknak magukkal kell vinni a tavalyi sorszámozott eboltási igazolványokat, pótlás esetén azonban új sorszámozott oltási könyvet kapnak, melynek költsége 500 forint. Továbbá a védőoltás és féregtelenítés díja 5000 forint. Mindezek mellett fontos tudni, hogy pótoltás nem lesz.