Ez volt a tizedik alkalom, hogy megrendezték a Hatvan Város Partner Programját, ez az a rendezvény, ahol azokat a vállalkozásokat díjazzák, amik kiemelkedően teljesítenek, és sokat tesznek a településért. A Partner Program lényege, hogy a város és a városban élő cégek szoros kapcsolatot alakítsanak ki és tartsanak fenn egymással. A vállalkozások tesznek a városért, segítik a település előremozdulását az adók befizetésével is, munkahelyeket biztosítanak, erősítik a lojalitást. Az együttműködés és a jó kapcsolat a z önkormányzat, a cégek és a civil szervezetek között létkérdés, hiszen ez az egyik alapja egy fenntartható, szabad és virágzó településnek.

A rendezvény nem csak a díjak és a kitüntetések átadásáról szól, több szakmai előadást is meghallgathatnak a résztvevők. Elsőként Horváth Richárd polgármester számolt be a város fejlődéséről, annak irányáról, mindezt az eltelt Covid által homályosított évek tükrében. – Alkalmazkodás  – ez egy kulcsszó, ami az elmúlt éveken kifejezetten fontos volt. Mivel olyan gazdasági és egészségügyi krízisben volt és van a világ, amire még nem volt példa. Ez a helyzet csökkentette a lehetőségeket, adóbevétel kiesés és elvonások nehezítették az időszakot – fogalmazott. Mint ismertette: időben felismerték a helyzetet, megállították a beruházásokat és számtalan olyan döntést hoztak, amivel túl tudta a város élni a Covid időszakot. A kötelezően vállalt tevékenységeket teljesítette, megtartotta a munkahelyeket és gazdaságilag stabil maradt.

Hangsúlyozta: a 2022-es költségvetést elnézve a város nettó befizetővé vált, mivel a legnagyobb bevételi forrása, az iparűzési adó, aminek 60 százalékát be kell fizetni a központi költségvetésbe. Több mint 2,1 milliárd forint a szolidaritási adó, ezért a pénzért a hatvaniak dolgoztak meg, de ez a pénz nem marad a városban. Mindezek mellett a támogatások mértéke is nagyon alacsony: míg például Balassagyarmaton 317 ezer forint per fő, Aszódon 246 ezer forint per fő, addig Hatvanban 68 ezer forint per fő.

A fejlesztések nem állnak meg, bevezették a közösségi költségvetést, amiben a hatvaniak dönthetnek 100 millió forintról, így valósult meg a vadaspark fejlesztése, folytatódott az út és járdaprogram, seprőgép vásárlása, kerékpársáv kialakítása és nyilvános illemhely létesítése.  – A hatvaniak közössége egy alkotó közösség, ahol fontos az összefogás, az egymás segítése, a környezet védelme. A nehézségek ellenére is zajlanak a projektek, az újhatvani orvosi rendelők, a Dali és a könyvtár felújítása mellett hamarosan a Kossuth tér zöldfelületei is megújulnak – mondta Horváth Richárd.

Leszögezte: a szigorú gazdálkodásnak köszönhetően tartunk jelenleg ott, hogy a város feszes, de stabil költségvetéssel rendelkezik, megállunk a saját lábunkon, vissza tudtunk vezetni több szolgáltatást, megtartottuk azt, hogy továbbra is vonzó, befektetőbarát környezetnek számítunk.

Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Ipar kamara elnöke előadásában azt mondta: Hatvan erős és jól szerepel gazdaságilag, a városban lévő valódi érték pedig a benne élő emberek maguk. Előadásában részletesen beszámolt a megye gazdasági teljesítéséről, iparról, turizmusról, exportról, ami utóbbi időben 21 százalékos emelkedést produkált. Mindezt úgy, hogy a belföldi kereslet stagnált. A jelenben és a jövőben pedig több nemzetközi kihívással is szembe kell nézni.

Hágen István Zsombor és Tégla Zsolt, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem, Károly Róbert Campus egyetemi docensei azt a témakört járták körbe, hogy miként fejleszthetőek a vállalkozások, jelentős anyagi befektetések nélkül. Kiemelték: azok a vállalkozások, akik a stratégiai céljaikat nem tudják átültetni a mindennapi üzletmenet szintjére, nagyon hamar a csőd közelébe kerülnek. Szó volt logisztikai feladatokról is, ahol például a tárolási kapacitást kellett növelni, úgy, hogy nem építettek raktárat, mindössze átrendezték a sorokat, ezzel több mint 30 százalékkal nőtt a kapacitás. Az automatizált rendszerek is nagy segítséget nyújthatnak és hatékonyabbá válik tőle a munka. Leszögezték: a vállalkozásnak tanulnia kell a biológiai rendszerek előnyeiből. Sokszor ezeket veszítik el a növekedés során: információ többlet, változatosság, modularitás, alkalmazkodó képesség, óvatosság és beágyazottság. A szakemberek zárásként jó tanácsként azt mondtál: a növekedés során sose felejtsük el, milyenek voltunk a kezdetekben, mivel ha ezt szem előtt tartjuk, akkor minden válságot túl tudunk élni.

Robotka Csaba, a HIPA Nonprofit Zrt., Beszállítói és Telephelynyilvántartási Igazgatóság igazgatója Beszállító fejlesztési és Telephely nyilvántartási szolgáltatások címmel tartott előadást, s mindezt online. Ebből megtudhatták a jelenlévők miként lehet üzletfejlesztéseket megvalósítani.

A program zárásaként adták át a kitüntetéseket. Hatvan város Együttműködő Partnere díjat a Norma-Bau Kft., Laczkóné Gergely Réka, a Florisz Gourmet Kft., az Antik Kft., a Heves Megyei Vízmű Hatvani Üzemegysége, Bán Ferenc és a Hildexo Kft. kapta meg.

Az év vállalkozása díjat a Centervill Kft-nek ítélték oda. A cég 1997-ben kezdte meg épületek villamosításával kapcsolatos tevékenységét Hatvanban. Vállalják irodaépületek, csarnokok, társasházak, erőművek villamosítását és ezek karbantartását, valamint elosztó berendezések gyártását és telepítését. Vezetőségük számára fontos a szoros együttműködés a várossal: önzetlenül támogatnak alapítványokat, szervezeteket, intézményeket, sporteseményeket és aktív szerepet vállalnak az óvodák, iskolák felújításában is.