A Kastélykert utcában is megújult egy nagyobb útszakasz és teljes parkírozó, ezt Tarsoly Imre csütörtök délelőtt járta körbe körzetében. Erre azért volt szükség, mert ez az út itt már nagyon kátyús volt, a lakosság pedig jelezte, hogy szükség volna az útfelújításra. – Örülök, hogy megvalósult ez a projekt, mert a lakók régi álma volt az út és a hozzátartozó parkoló felújítása. A jövőben a kimaradt szakaszt is kijavítjuk. Körzetemben a Vár, a Szabadság és a Bajza utcában is javításra kerültek a járdák. Jövőre folytatni szeretném a felújítási munkálatokat – részletezte Tarsoly Imre önkormányzati képviselő.

Hozzátette: a járda- és útfelújítások nem állnak le a jövőben sem, a cél ugyanis, hogy minden olyan területen megtörténjen a rekonstrukció, ahol arra szükség van.

Az elmúlt években folyamatosan újultak meg a város belterületi útjai, mivel az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy jó minőségű utak legyenek a településen. A városvezetés 2015 óta több mint fél milliárd forintot költött út- és járdafelújításra, ebben az évben csaknem 190 millió forintot különített el erre a célra, sok éves lemaradást kell ugyanis behozni a városban.

Fotó: Albert Péter