Márton-nap közeledtével több oktatási intézményben is különleges programokkal készültek a gyermekeknek és hozzátartozóiknak. Csütörtökön a Gesztenyéskert óvoda növendékei tartottak összejövetelt, ahová szüleiket és rokonaikat is meginvitálták. A jó hangulatú délutánon az óvodások – az alkalomhoz illő – zenés műsorral szórakoztatták a vendégeket. A nagy sikerű rendezvény helyszínének különleges hangulatvilágításáról a tökfaragó verseny egyedi darabjai gondoskodtak.

Az általános iskolások sem maradtak „mártonkodás” nélkül. Pénteken az ÚRKÁI diákjai egy rendhagyó tanítási nap keretében ismerkedtek meg az ehhez a naphoz köthető szokásokkal. – Az iskolarádión keresztül megismertettük velük Szent Márton életét és a népi hagyományokat. Az egyik nagymamától két libát is kaptunk, aminek a gyerekek nagyon örültek – mondta el Ráczné Sisa Ágnes igazgató.

A délelőtt folyamán a fiatalok libazsíros kenyeret kóstoltak lilahagymával, az első osztályosok pedig még rajzokat is készítettek az említett állatról. Késő délután is folytatódtak a programok. A tanulók kis lámpásokkal keltek útra. Egészen a Szent István Plébániatemplomhoz igyekeztek, ahol már Farkas László atya várta őket. A több mint száz fős csoport érdekes és izgalmas történeteket hallgathatott meg Szent Márton életéről az atya tolmácsolásában. A zenei aláfestésről Kondek Zsolt gondoskodott.

Fotó: H. Szabó Sándor