Az elmúlt évben felélesztették Hatvanban a triatlon versenyt, első alkalommal tartották meg akkor a strandtriatlont a fürdő környékén és területén. Idén is rajthoz állnak a sportolók: futás, úszás és kerékpározás szerepel a versenyszámban. Az elmúlt évben több tucatnyian vettek részt a rendezvényen, ami nemzetközinek számított, mivel a női futamot egy német hölgy nyerte meg. Most is több korosztályt indítanak: négy felnőtt és két gyermek korcsoport lesz. Némi módosítást tapasztalható lesz az tavalyi programhoz képest, módosították a kerékpáros útvonalat.

– Most nem a Béke úton zajlik majd a verseny, hanem a Thököly, Lehel és a Teleki útra tesszük át a programot, itt fognak majd kerékpározni a triatlonisták – részletezte Havassy Kálmán, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetője.

Kitért rá: fokozottan ügyelnek a biztonságra. Mindemellett az autókkal közlekedőktől pedig türelmet kérnek a lezárások idejére. Nevezni csütörtökig van lehetőség, de aki lemarad róla, a helyszínen is regisztrálhat.