A helyben készült hamburgerek mellett a sör és a kóla is népszerű a Jam Gardenben. Bár a szabadtéri szórakozóhely még csak néhány hete nyitotta meg idei szezonját, már több programot és koncertet és tartottak itt. Míg a péntek a keményebb zene szerelmeseinek kedvezett, addig szombaton inkább a hip-hop műfaj kedvelői érkeztek a Grassalkovich Művelődési Ház udvarára. Ezúttal FankaDeli lépett színpadra, aki szerint ő, a regölésnek hívott stílusában viszi a híreket, a világ történéseit országszerte. – Volt már, hogy a dalaimmal a marihuána-fogyasztás veszélyeire hívtam fel a figyelmet, de rappeltem már spirituális dolgokról és a politikai helyzetről is. Mindig vannak aktuális témák, amivel szívesen foglalkozom. Persze akadnak olyanok, akik ezek miatt elpártolnak tőlem, de nem szomorkodom. Én ezekkel a művekkel tudok teljesen azonosulni a színpadon és a magánéletben is egyaránt – mondta.

Zenéjére pedig sokan voltak kíváncsiak. Bíró Mariann Békésről érkezett a barátaival Hatvanba, hogy végre élőben is meghallgathassák FankaDelit. – Több éve hallgatom a dalait. Mindegyiket nagyon szeretem, nem is tudnék kiemelni egy kedvencet, de a Csigákat gyűjtöttünk album az abszolút favorit nálam – árulta el. Az egyetemista korosztályt is megmozgatja ez a zenei stílus. Égei Bálint például kifejezetten a politikai tartalmú szövegek miatt szerette meg a rappert.

Persze koncerttől függetlenül is sokan kilátogatnak a Jam Gardenbe. – Az egykori Fácánra emlékeztet ez a hely, ahová nagyon sokat jártunk. Így egy kicsit nosztalgiázunk most. Szeretünk ide beülni, nagy előnye, hogy szabadtéri – emelte ki Fehér Márti.

A koncertek sora nem ért véget a Jam Gardenben: pénteken az Erős Pista, szombaton pedig a Dorothy áll a színpadra.