Kedd délelőtt megérkezett a hatvani óvodákba a városi Mikulás, és meglepetéscsomagot osztott ki a gyerekek között. A Napsugár óvodában Lestyán Balázs alpolgármester és Nádas Sándor önkormányzati képviselő segédkezett a Mikulásnak a csomagok kiosztásában. A kisebbek még megilletődve, óvó nénijük bátorításával vették át a csomagot, míg a nagyobbak már céltudatosan álltak a Mikulás elé. – Nagyon vártam már a Mikulást és a csomag is nagyon tetszik, alig várom, hogy megnézzem, mi van benne – lelkendezett Juhász Csongor Árpád.

A Gesztenyéskert óvodában Horváth Richárd polgármester és Kondek Zsolt önkormányzati képviselő voltak a Télapó segédjei. A nagy puttonyokból itt is előkerültek a meglepetések. A kicsik versekkel, mondókákkal várták a Mikulást, aki sokat mesélt nekik arról, hogy milyen messziről érkezett hozzájuk, és nagyon elfáradt a Rudolf nevű rénszarvasa is.

A Vörösmarty téri óvodában Szinyei András alpolgármester vezette a Mikulást egyik csoportból a másikba és segített a csomagokat kiosztani. A lurkók ebben az óvodában is nagyon sok énekkel, mondókával és rajzzal várták az Ősszakállút. Deszk Ágnes Bíborka nagycsoportos óvodás külön verssel is készült a Télapó számára, amit ügyesen el is szavalt. Csabafi Angelika, Zsíros István és Bagdi Olivér közösen készültek előadással a Mikulásnak, akinek nagyon tetszett a műsor.

Az óvodások azt is elmesélték, hogy szüleik segítségével többen is írtak levelet a Mikulásnak, amiben ruhákat, diszkó gömböt, kisautókat vagy virgácsos szaloncukrot kértek.

A találkozás végén, téli dalokkal engedték el a Mikulást, s megígérték, hogy a jövő évben is nagy szeretettel várják majd az Ősszakállút, addig pedig mindannyian jól fognak viselkedni.

Fotó: Albert Péter, Ocsovai Zoltán