Hétfő délelőtt a térségben működő mindkét hulladékgazdálkodási társulás ülést tartott, ahol a településeket érintő ügyekben döntöttek az önkormányzatok. Így arról is, hogy a Zagyvakörnyéki Települési Szilárdhulladék-gazdálkodás Fejlesztése Társulás ezentúl a Szelektív Hulladékhasznosító és Környezetvédelmi Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot bízza meg hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásával.

Korábban több hatvani testületi ülésen szó volt arról, hogy az állami folyamat részeként országosan visszavonták a hulladékgazdálkodási kft.-k megfelelőségi véleményét, ennek hiányában pedig nem végezheti el a szemét szállítását. Hónapokig nem érkezett erre megoldás. Kómár József, a társulás elnöke elmondta: pénteken megkapták ezt a véleményt, így nincs semmi akadálya annak, hogy november 16-a után is zavartalanul, a megszokott minőségben elszállítsák a szemetet Hatvanban és a többi településen.

A hatvani polgármester a társulási ülésen megkérdezte az új szolgáltató ügyvezetőjét, hogy van-e elég dolgozójuk a feladat ellátására, azonban Benke Sándor nem adott határozott választ. Horváth Richárd elmondta: a társulási üléseken elhangzottak közül két dolgot tart aggályosnak. – Az egyik, hogy a hatvani hulladékgazdálkodási kft-nek nem szánnak szerepet. A másik pedig, hogy az a kft., ami elvégzi a szállítást, még nem rendelkezik megfelelő humánerőforrással és két napjuk van rá, hogy ezt megoldják – fogalmazott. Hozzátette: Hatvan támogatja az átalakításokat, eszerint is szavaztak az ülésen. Kijelentette: az a legfontosabb, hogy a hatvaniak érdekei ne sérüljenek.