A májusi testületi ülésen többek között döntöttek arról, hogy több, a várost érintő energetikával kapcsolatos pályázatot indítanak el. Ezek közül az egyik kiemelkedő beruházás, amelyben két naperőművet építenének a településen, ezzel csökkentve az önkormányzati épületek energiafogyasztását. Ez egy csaknem 1 milliárd forint értékű projekt – tájékoztatott Horváth Richárd polgármester. Mindemellett már zajlik a szakmai munka, hogy azokat az épületeket, intézményeket is felújítsák, amiket korábban nem, vagy csak részben újítottak meg.

A Széchenyi István Római Katolikus Középiskola szeptembertől átveszi a Bajzától az egészségügyi képzést, ennek megfelelően a növekvő létszám miatt szükségessé válik egy új épület kialakítása. A testület döntött arról, hogy az iskola mellett lévő területet szétválasztják, és a szigorú szabályoknak megfelelően értékesítik azt, hogy majd elindulhasson itt a négy új tanteremnek helyet adó épület létrehozása.

A város csatlakozott a Helyi Akciócsoporthoz (HACS), amely a TOP 7. prioritási tengelye keretében elérhető közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések csoportja. A város, a helyi szervezetekkel és vállalkozókkal együtt létrehoz egy társaságot, és így együtt pályáznak.

– Nagyon fontosak Hatvan számára a helyi szervezetek, mivel jobbá teszik a város életét, eredményeikkel előrébb viszik a település hírnevét. Igaz ez a vállalkozásokra is, akikkel harmonikus kapcsolatra törekszünk. Sokat tesznek Hatvanért, támogatják az oktatási intézményeket, a sportot és az egész várost – fogalmazott a polgármester.

Június 11-én nyit a Városi Strandfürdő, amely ebben az évben egy új gyermekmedencével bővül, így a családok érdekében a testület felülvizsgálta a korábbi belépők árait, és csökkentette azokat.

Újhatvanban a Rákóczi úton is elindul a felújítás, egy környezettervezési folyamatban teljes területrendezést végeznek: zöldfelületeket alakítanak ki, rendezik a közterületeket és utcabútorokat is kihelyeznek.