Bár az időjárás előrejelzés nem jósolt strandidőt szombatra, csak az esti órákra ért ide a lehűlés. Sokan töltötték a medencék mellett ezt a napot. Aki kilátogatott és megvásárolta az általános strandjegyet, a Strand Fesztivál programjai közül is kedvére válogathatott, felár nélkül. A belépőjegy megannyi programot foglalt magába. Nem csak a vízbe lehetett ugrálni, hanem a Decathlon jóvoltából kihelyezett trambulinokon is. Emellett, a sportszereket forgalmazó cég további játékokkal és nyereményekkel is készült a résztvevők szórakoztatása érdekében. Lehetőség volt itt lábtengózni, rollerezni, ping-pong-ozni és billiárdozni is. Aki végigmerészkedett a standjaikon, értékes – sporttal összefüggő – meglepetésben volt része és még a tombola nyereményekre is esélyessé vált. A Decathlon kötelességének érzi, hogy népszerűsítsék a városban a sportot, így idén is képviseltették magukat.  – Bár legtöbben pihenni, napozni és fürdeni mennek általában a strandra, mi azért megpróbálunk az úszás mellett, még egy kis sportot csempészni a hétvégébe. Akit mással nem bírunk mozgásra, egy kis ajándékkal ösztönözzük – mondta Oravecz János, a Decathlon munkatársa.

Pásztor Lívia a hétköznapok nagy részét az irodában tölti a négy fal között, így elhatározták gyerekeivel, hogy a szabadban lesznek szombaton. Többször is lecsúsztak a fesztivál alkalmából felállított csúszdán. – Felnőttként is nagyon jó élmény. Nem bírom abbahagyni – mondta az anyuka két csúszás között. Magyarország legnagyobb felfújható csúszdája előtt folyamatos volt a sorbanállás. Volt, aki több tucatszor lecsúszott a nap folyamán. Sokukat érdekelt a mamutcsúszda, a Decathlonos szervezések és grappling verseny. Ezen a földharcon indultak fiúk és lányok egyaránt. A harcesemény díszvendégei, Növényi Norbert olimpiai bajnok és Szűcs Kristóf ju jitsu Világjátékok győztes volt. Növényi Norbert elmondta, ez az első szabadtéren rendezett grappling verseny. – Nagyon jó szabadban sportolni. A családias körülményeknek köszönhetően pedig eltörpül a néhai negatív versenydrukk, így a birkózók sokkal felszabadultabban tudnak szerepelni – részletezte az előnyeit a sportesemény szabad ég alatt való megrendezésének.

A sportélményeket a lemezlovasok tették még szórakoztatóbbá. Egész nap a hangulathoz megfelelő zenékkel táncoltatták meg a strandolókat. Ismét színes programok közül választhattak, akik ma a Hatvani Strandfürdőbe látogattak. Jövő héten a triatlanosok veszik be a strand területét a Strandtriatlonon. A pancsolás mellett, a sporthármas szerelmeseinek küzdelmét is végig lehet kísérni.