Átadták a Közgé új épületszárnyát, ahol szeptembertől az intézmény egészségügyi oktatása zajlik majd. Az építkezés már tavaly elkezdődött, s most pedig már az elkészült épületet mutatták be a vendégeknek.  Az új oktatási tér hat tanteremmel és két csoportszobával, valamint egy imaszobával épült meg, melyeket nyár folyamán még bútorokkal és iskolai kiegészítőkkel szerelnek fel.

Az új részleg átadását ünnepi beszédek előzték meg. Fehér Józsefné, intézményvezető köszöntőjében elmondta: nagyszerű élmény volt látni, hogy az elmúlt évben a puszta földből épült fel egy új és korszerű oktatási tér, mely a jövő generációinak méltó otthont fog adni a tanuláshoz.

Szabó Zsolt beszédében kifejtette: az országban elsőként épül fel olyan oktatási intézmény, melynek energetikai igénye csaknem nulla költségvetésű lesz. Az országgyűlési képviselő továbbá azt is értékelte: az intézményben egy olyan szakmai oktatás zajlik majd, amely hazánkban jelenleg hiányszakma.

Az átadón Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke elmondta: a katolikus egyháznak régi hagyománya az oktatás és a nevelés segítése, s örömmel támogatták a hatvani egészségügyi képzés fejlesztését is. – Bár a technika és az orvostudomány egyre inkább fejlődik,  mindez az egészségügyi dolgozók együttérzése, támogatása és szakértelme nélkül mit sem ér, hiszen ők azok akikre betegségben és a bajban mindig számíthatunk. Ezért fontos az egészségügyi képzés fejlesztése és támogatása – részletezte Beer Miklós megyéspüspök.

A Váci Egyházmegye püspöke az épület átadása után megáldotta az intézményt, ahol jövő tanévtől mintegy 150 diáknak biztosítanak majd korszerű körülményeket az oktatáshoz.

Fotó: Albert Péter