Már nyolcadik alakommal építettek ringet és lelátókat a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornatermében. A sporteseményt minden évben nagy felkészülés és érdeklődés övezi: a szervezők mindent beleadnak, hogy a közönség a legjobb, leglátványosabb mérkőzéseket láthassa a szorítóban. Teltház volt idén is.

A küzdelmek előtt Horváth Richárd köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta: az életünk során számos harcot vívunk, legyen szó munkahelyről vagy mindennapjaink más területéről. Ezek nem mindig tisztességesek, de amit ma itt láthatunk, egyértelműen tiszta küzdelem lesz. A versenyzők felkészültek és azért vannak itt, hogy tudásuk szerint a legjobbat nyújtsák – fogalmazott a városvezető.

A gála a harcosok bevonulásával indult, mind a 26 sportoló beállt a ringbe, köszönve és tisztelegve ezzel a közönségnek. A mérkőzéseket Perutek János sport- és szakkommentátor vezette fel.

Az első összecsapás rögtön hatvanival indult: Házi Bálint, a miskolci Lakatos Márkkal állt szembe. Bálint nem volt lámpalázas, tavaly is vele startolt el a Harcosok Éjszakája rendezvény, akkor is rendíthetetlenül kezdett, végül pontozással alulmaradt. Az 56 kg-os súlyú K1 junior mérkőzésen az óvatos ismerkedés hamar erős rúgásokba váltott át. Lakatos Márk masszív támadást indított Bálint ellen, akire már az első menetben rá kellett számolni. A második menetben olyan sorozatot kapott a hatvani harcos, hogy a védősapkája is leesett. A borsodi döntő fölénnyel győzött.

A helyi Lázár Balázs szintén K1 juniorban, de 61 kg-ban mérkőzött meg a miskolci Balogh Lászlóval. Balázs rendre jól szerepel ezen a gálán, tavaly is technikai KO-val fejezte be a meccset. Fegyelmezett rúgásokkal indítottak mindketten, fokozatosan egyre aktívabbá váltak a támadások. Ám Balogh uralta az ellenfelét, akit csak a gong mentett meg az első menet végén. Ám a rövid pihenő után már nem volt visszaút: szinte azonnal rá kellett számolni. Döntő fölénnyel győzött Balogh.

A 75 kg-osak következtek: Ádám Balázs, a Hatvani Thai Box Klub tagja, a budapesti Koritár Ferenccel küzdött meg. Vehemensen kezdtek mindketten, agresszív támadások váltották egymást. Balázs nagyon nekiment az ellenfelének, akire az első menet végén rá kellett számolni. S mivel Koritárnak vérzett az orra, a második menetet el sem indították. Balázs elmondta: nagyon sokat edzett erre a mérkőzésre, úgy érzi, azért tudott felülkerekedni ellenfelén, mert felkészültebben állt ki a ringbe.

A hatvani Sándor Csaba, Peter Zsolttal mérkőzött meg a 77 kg-osak csoportjában. A budapesti harcos intenzíven mozgott az elején, Csaba először kivárt, majd lecsapott. Félelmetes erejű ütéseket mért rá, amiket láthatóan nehezen viselt Peter. Egy rászámolás után folytatták, de az utolsó pár másodpercre mindketten elfáradtak. A második menetben pár sorozás után ismét rászámoltak, ezt követően pedig Peter Zsolt egy ágyékütést vitt be a hatvaninak: öt perc regenerálódási szünetet rendeltek el. Alig telt el egy perc, Csaba jelezte, hogy kész folytatni a harcot. És nem csak folytatta: letiporta ellenfelét. Egy orbitális jobbos után már alig állt a lábán Peter. Végül jött a gong és az újabb szünet. A harmadik menetben mindketten aktivizálták magukat, de a fáradság egyre jobban elhatalmasodott rajtuk. Sándor Csaba egyhangú pontozással győzött. Elmondta: a mélyütésnél úgy volt vele, hogy feladja, de az akarata továbbvitte, így tudott diadalmaskodni.

K1 Veteránban a hatvani Juhász Mihály iszonyú erővel indult meg a 100 kg-os Sörös István ellen. Az ütéseket tisztán lehetett hallani a tornaterem minden pontján. A nagy csörtében Juhász bevitt egy szabálytalannak ítélt ütést, így véget ért a mérkőzés, ahol Söröst hozták ki nyertesnek. A közönségtől zengett a „Szép volt Misi!”

Nagy Gábor, Gyetván Balázs ellen állt ringbe K1-ben.  A közönség hangosan biztatta a helyi harcost.  Az első menet utolsó pillanataiban nagyon ráállt a jóval magasabb Gyetvánra, aki szinte ki is fulladt a végére, és jobb szemöldöke is megsérült. A második menet pár összecsapást leszámítva, kicsit a pihenésről szólt, de a harmadik menetre ismét nagyon egymásnak feszültek. A közönségen is érezhető volt az izgalom, Gábor pedig higgadtan haladt előre. Sorozatosan a bal lábát támadta, ennek eredményeként már alig tudott mozogni Gyetván. Csak a kitartásának köszönhető, hogy nem esett össze. Az utolsó pillanatban, a gong hangjakor meg is csuklott, de állva maradt. Egyhangú pontozással nyert Nagy Gábor. Mint mondta: az első két menetben úgy érezte, kicsit bajban van, maga is meglepődött Gyetván állóképességén, de az utolsó harmadban a combrúgásokkal tudatosan legyengítette. Kihangsúlyozta: Hatvani Fecó tanácsára kezdte el ott támadni. Meg is lett az eredménye.

A győri Nardoletti Zoltán, a pásztói Münczberg Gergővel mérte össze tudását 77 kg-on, K1-ben. Gergőt sokan biztatták a helyszínen. Mindketten tudásuk legjavát nyújtották, látványos mérkőzést mutattak be, ahol végül Nardoletti bizonyult jobbnak, aki magyar zászlóval a vállán vette át az elismeréseket.

Nehézsúlyban Lázár Bence, a Spartan SE sportolójának, Szerján Attilának feszült neki. Lendületből nem volt hiány, a szurkolók is lelkesek voltak, egymást túlharsogva skandálták a keresztneveket. A második menet elején Bence nagyon ráment Szerján fejére, rúgta, ütötte, védekezésbe szorítva ezzel a budapesti versenyzőt. Aztán hatalmas erőt vett magán Szerján és egy ütéssel földre is küldte a hatvanit. A befejező menetre mindketten felfrissültek és kölcsönösen beleadtak mindent a győzelemért vívott harcba. A legvégére azonban legyengült Szerján, de végigharcolták a teljes időt. A Hatvani Lázár Bence nyert. Mint a meccs végén elmondta: nem volt elégedett magával, a tanulás és a munka mellett nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetnie az edzésekre. Mindemellett örül, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben mégis győzni tudott.

A budapesti Bereczki Dominik és a boszniai Niksa Grujcic harca az első menetben véget is ért: Dominik hamar földre küldte ellenfelét. Palkó Márk tavaly épp egy hatvani harcost vert meg itt, most a fővárosi Nnadi Kristóffal állt szembe, aki stabilan állta az ütéseket. A három bíró, egy-egy és döntetlent ítélt, így egy extra menetet is hirdettek. Ezt is végigküzdötték, a bírók pedig Nnadi Kristófot hozták ki győztesnek.

Az Esztergomból érkező Pokorni Ádám a boszniai Slobodan Vukiccal küzdött meg. Csak pár másodperc telt el a mérkőzésből, és egy fejrúgást követően azonnal elfeküdt a boszniai, pillanatokig magához sem tért. Pokorni nyert.

Géczei Róbert, Philipp Wiesenhofferrel mérkőzött meg. Nagyon erős rúgásokkal kezdett a békéscsabai, többször kizökkentve egyensúlyából az osztrákot. Egy erős térdelés után le is roggyant Philipp és le is állították a meccset. Egyöntetű győzelem.

Az utolsó mérkőzés a kempo full kontakt szabályai szerint zajlott, minimális földharc, fogás és könyök használata is engedélyezett. Itt a 41 éves Felföldi „Hegylakó” Szabolcs állt ringbe. A 41 mérkőzéséből 34-et nyert meg, ebből 14-et KO-val. Ellene a The Offspring klasszikusára bevonuló 28 éves Orsós Sándor állt ki: ő 29 mérkőzéséből, 22-t nyert meg, 11-et KO-val.  Az ütés-, és rúgásváltások után láthatóan mindketten a lábra fókuszáltak, majd jött egy lefogás a Hegylakótól. A második menetben is ez volt a cél, ismét egy lefogás Felfölditől, majd még egy. A gála utolsó menete sem okozott meglepetést: ismét lefogta Orsóst. És ismét. A pontozók Felföldit hozták ki győztesnek.

Hatvani Ferenc sikeresnek értékelte a nyolcadik Harcosok Éjszakáját. Mint mondta, a fiatalabb hatvani sportolókkal kapcsolatban vegyesek az érzései, de majd levonják a konklúziókat. Büszke a Hatvani Thai Box Klub versenyzőire, mert helytálltak a gálán.