Vasárnap délután megtelt az evangélikus templom, Szekeres Tamás, az Omega egykori gitárosa koncertezett a városban, aki két és fél évtizedet zenélt az együttesben. A Benned szól a dal – 25 év az Omegában elnevezésű országos turné utolsó állomása volt Hatvan. A szakrális zenei produkció nemcsak ennek az időszaknak, azoknak a tagoknak is emléket állít, akik már nem lehetnek közöttünk – mondta Szekeres Tamás. 

Nagyon sokat kaptam ettől az időszaktól, nemcsak zeneileg, hanem emberileg is közel álltunk egymáshoz, így természetes, hogy hosszú kihagyott idő után is az első szólóműsorom értük, illetve elsősorban róluk szól. Igyekeztünk az előadást úgy összeállítani, hogy az est hangulatához, illetve a szakrális helyszínekhez minél inkább illeszkedjen. Hiszen ez a turné leginkább arról szól, hogy ez a huszonöt év, amit az Omegában eltöltöttem egy csodálatos időszak volt, és erre szerettünk volna emlékezni, illetve nem utolsó sorban igyekeztünk a legtöbb helyszínre visszamenni, ahol az Omega Oratóriummal játszottunk – részletezte.

A zenészek az előadáson olyan ikonikus számokat szólaltattak meg, mint a Megszentelt világ, Babylon és Fekete pillangó, de felcsendültek Johann Sebastian Bach dallamai is. A zenészt gyermekkori barátai, Herbály Péter ütőhangszeren és Pleskó Béla dobon kísérte. A műsorban közreműködött a Hatvani Ökumenikus Vegyeskar is, akik az elmúlt hetekben sokat készültek erre az előadásra.

Fotó: Albert Péter