Igazi közösségi térré alakult a Kossuth tér vasárnap délután. A szombat esti BL döntő szurkolóinak helyét kis- és nagy gyermekek, valamint szüleik vették át. A Városi Gyermeknapon számos program közül válogathattak a kiérkezők. Volt hetes rúgó- és aszfaltrajzverseny, kézműves foglalkozás, vidámpark, kutyás bemutató és egy buborékshow is szórakoztattak a kicsiket. Faggyas Ádám Noel különböző dinoszauruszokat rajzolt és azt is elárulta, azért esett erre a választása, mert ezt tudja a legjobban megeleveníteni az aszfalton. Kele Dorina egy hűtőmágnest készített, de a buborékfújást is kipróbálta és egy lufival is meglepték őt.

Ezen a napon a hatvani tűzoltóság is kinyitotta kapuit a gyermekek előtt, és lehetőség volt kipróbálni milyen érzés tűzoltóautóban ülni. Nagy Hunor Szabolcs is helyet foglalt benne és azt is megtanulta, hogy a tűzoltók sok ember életét mentik meg a látott felszerelésekkel.

A mese is fontos szerepet kapott. A nap folyamán élőszavas mesemondáson is részt vehettek a szülők és gyermekek egyaránt. A színpadi programokat a Fortuna TSE bemutatója nyitotta, majd pedig az alkalmazkodás nagymesterei is a pódiumra vonultak. Itt olyan állatokat mutattak be, akikről már hallhattak a kisebbek és nagyobbak. Így például az egerekkel és patkányokkal kapcsolatos információkkal is gazdagabbak lettek. A gyermeknapot Kalap Jakab koncertje zárta.

Fotó: Albert Péter