Idén is karácsonyi hangulat várja majd a hatvaniakat a Kossuth téren és indul az Advent Hatvanban rendezvénysorozat is. A vásár december másodikától nyílik meg, hatodikán pedig a Mikulással is találkozhatnak a gyerekek. Most szombaton 17 órától Peter Srámek ad ünnepi koncertet a Kossuth téren. A Fonogram-díjas magyar énekesre Zámbó Jimmy művészete nagy hatással volt, Jimmy dalaival televíziós tehetségkutatóban is indult.

Vasárnap a 16 órától Hatvani Református Templomban készülnek műsorral, melynek részeként koncertet ad, a Hatvani Református Kórus és a Take Heart. Ezt követően 17:30-tól pedig a főtéren Tatai István refomátus lelkipásztor meggyújtja a város adventi koszorújának első gyertyáját.

Az Advent Hatvanban rendezvénysorozat, a következő hétvégékre is számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt az érdeklődők számára. December 9-én Kökény Attila, 16-án Szabó Ádám, 13-án pedig Takács Nikolas fokozza az ünnepi hangulatot. Vasárnaponként pedig folytatódnak a gyertyagyújtások a hatvani felekezetek képviselőinek közreműködésével.

Fontos változás, hogy ebben az időszakban, január 3-ig forgalomváltozás lépett érvénybe a Kossuth tér környékén – tájékoztatott Misi Balázs, Hatvani Polgármesteri Hivatal műszaki ügyintézője. A Kossuth Lajos Általános Iskola irányából, a városháza felé a megszokott módon nem lehet behajtani, a főteret autóval az Ady Endre Könyvtár felől lehet megközelíteni.

Kezdőkép: archív