A pünkösdváró Keresztény fesztivált már nyolcadik alkalommal tartják meg a városban. Ez egy ökumenikus program, ahol a város római katolikus, evangélikus, baptista és református egyházközsége találkozik. Tatai István református lelkész, a fesztivál szervezője elmondta: az idei fesztivál témája a lélek gyümölcsei.

– Pünkösdre készülve várjuk, hogy Isten lelke megérintsen bennünket. Az üzenet lényege az, hogy az ember megváltozhat. Rendszerváltás jön-megy, sok mindent láttunk már, de az ember marad. A keresztény közösségek üzenete arra vonatkozik, hogy belül meg tudunk-e változni. Várjuk a gyerekeket, szülőket és minden érdeklődőt egyaránt, függetlenül attól, hogy kereső, vagy már megtalálta a hitben az élet értelmét – mondta.

A programra az egész családnak készülnek, jelen lesz a Kékkereszt Egyesület, akik szenvedélybetegeknek nyújtanak segítséget a leszokásban, készülnek emellett ima- és lelkigondozói sátorral, valamint a gyerekeknek lesz interaktív gyümölcskeresés. A fesztivált szombaton 15 órától tartják a Kossuth téren.

Kezdőkép: archív