Egy stilizált vasútállomás, egy bőrönd és egy férfi – mindössze ennyire volt szükség azon a pódiumestre, ami során József Attila személye közelebb kerülhetett a nézőhöz. Tóth Péter Lóránt missziójának tekinti, hogy elhivatottságával minél szélesebb körben hirdesse a versek szeretetét. A vasútállomás című műsorát csaknem 10 évvel ezelőtt mutatta be, azóta folyamatosan járja vele az országot, rendhagyó történelemórákat is tart belőle diákoknak. – Egy újfajta József Attila képet szerettem volna megmutatni, azt az Istenkereső embert, aki végsőkig kapaszkodik az életbe. Aki megnézi ezt az előadását, talán elgondolkodik rajta, hogy lehet nem is öngyilkosság történt Balatonszárszón, hanem balesetben hunyt el a költő. Mert ahogy én látom: József Attila küzdött, harcolt és mindig csak előre ment – mondta el Tóth Péter Lóránt versvándor.

Az előadás egy képzeletbeli vasútállomáson játszódik, ahol a szereplő lekési a vonatot, és várakozás közben verseken keresztül elmélkedik életről, halálról és persze szerelemről.

Az eltelt évtized alatt többször módosított a tematikán, van, hogy verseket cserél benne, van, hogy több életrajzi adattal, érdekes történettel egészíti ki. Minderre azért van szükség, mert például ha a határon túl lép fel, ott nem olyan mély tanagyag József Attila, így ott többet ad a költő életéből. Mindeközben persze ő is változik, másképp ítéli meg az alkotásokat, ennek fényében is eszközöl módosításokat. Ahogy mondta: az előadásról a visszajelzések mindig pozitívak: a diákok lelkesebben, nyitottabban állnak József Attilához, de már olyan is volt, hogy egy könyvtárból jelezték neki: pódiumestje után megnőtt a kereslet a költő versei iránt.