A Generál együttes, Csöngess be hozzám jó barát című dalát énekelte el kezdésképp Czmorek Piroska, ezzel pedig meg is alapozta a baráti hangulatot a beszélgetéshez. Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola gazdasági vezetője, a Fut60 Sport Egyesület elnöke és Hatvan futónagykövete volt a legutóbbi vendége Tompa Z. Mihálynak. Piroska rendszeres szereplője a városi kulturális rendezvényeknek, énekével, illetve fuvolajátékával szinte minden hasonló programon jelen van. Most azonban ő volt a beszélgetőpartner. Így tudhattuk meg róla: gyermekkora óta végigkíséri a zene, tanult hegedülni, zongorázni, gitározni, énekelni és felnőttként kezdett el fuvolázni.

A sport viszont sokáig nem volt az élete része, sőt, kifejezetten nem szerette. Fia születését követően jött az elhatározás: mozogni szeretne. Először csak sétával kezdte, a futást mindenképp el akarta kerülni. Ám férje váltott, rendületlenül futott, ezzel pedig inspirálta Piroskát, így végül ő is csatlakozott hozzá. Ahogy mondta: először csak 200 métert tudott megtenni, végül ment a 2 km, majd benevezett a hatvani futófesztiválra: 4 km-re. S bár utolsóként ért akkor célba, mérhetetlenül büszke volt magára, mivel teljesítette a távot. A férje, a gyermekei mindvégig támogatták és bíztatták, ez adott neki erőt és energiát, hogy egyre nagyobb távokat is teljesíteni tudjon.

Hatvanban régóta működik a Fut60 Egyesület, ami egy jó és összetartó közösség, rendszeresen tartanak közös programokat, futásokat, vannak hagyományaik. Később ő lett a város futónagykövete is, ma már pedig az ország bármely részén helytállnak a csapattal és viszik a város hírét. Emellett a jótékonyság is fontos számukra, többször szerveztek már olyan futást, amivel egy-egy jó ügy mellé álltak be, ezzel segítve másokat.

Ahogy mondta: számára fontos a város, hogy mindig szép, rendezett és tiszta legyen. Hogy mindenki azt érezze: jó itt élni, jó hatvaninak lenni. Ezek motiválták arra, hogy alapítótagként részt vegyen a Pro Natura Mozgalom létrejöttében, természetjáró emberként fontosnak ítéli meg a környezetünk védelmét. Csatlakozott a Hatvani Karitatív Összefogáshoz is, ahol szintén a segítségnyújtás az elsődleges, hogy az elesetteket felkarolják. Ezek azok az értékek, amiket fontosnak tart, és végül ezek miatt érezte azt: a Hatvani Városvédő Egyesület színeiben elindul képviselőként a választáson.

A programon jelen volt a családja is, lánya fuvolázott, férjével pedig közösen egy prózát adtak elő.