A Legjobb Női Munkahely 2021 különdíjában részesült a hatvani polgármesteri hivatal. Az elismerést dr. Kovács Éva, Hatvan jegyzője és Tóth Ivett, a hivatal pályázati osztályának vezetője vette át Budapesten.

Immár tizenötödik alkalommal írta ki a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a legjobb női munkahely pályázatot, melynek célja, hogy kiemeljék a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontjait, valamint alkalmazásuknak gazdasági szükségszerűségét. Emellett szeretnének jó példákat bemutatni, amelyeket más munkáltatók is átvehetnek. Hiszen a példaként szereplő munkahelyeken a munkavállalók érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a magánélet, családi élet összeegyeztetését.

A Legjobb Női Munkahely 2021-es kiírásán több kategóriában nevezhettek a munkaadók. A hatvani önkormányzat 20-250- fő munkavállalót foglalkoztatók körében nyújtott be pályázatot. Tóth Ivett, a hivatal pályázati osztályának vezetője elmondta, a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma az önkormányzatnál 110 fő, amelyből 81-en nők. Az állományból 43 fő kisgyermeket nevel, 71-en pedig negyven év felettiek. Tizenöt részmunkaidős nő dolgozik a hivatalban, akik közül heten kisgyermeket nevelnek. Négy roma és hét megváltozott munkaképességű nő is szerepel a foglalkoztatottak között. – A hivatal rugalmas munkaidőkezdéssel- és befejezéssel segíti a női munkatársakat, akik bölcsődébe, óvodába, iskolába viszik, hozzák gyermekeiket. Emellett otthonról történő munkavégzésre is van lehetőségük. Különlegesség még, hogy a nyári szünetben kedvezményes térítési díj ellenében napközis táborban vehetnek részt a hivatali dolgozók gyermekei – részletezte. Évente rendeznek köztisztviselő napot, amelyre meghívják a dolgozók családtagjait is, akárcsak a május elsejei közös főzésre. Ezekre az eseményekre a gyermekgondozási, ápolási szabadságon lévő munkavállalókat is várják. A hivatalban minden évben tartanak karácsonyi ünnepséget, valamint a munkatársakat nőnapon és névnapjuk alkalmából is köszöntik. A mozgás is fontos szerepet kap, így évente két alkalommal csapatépítő kirándulásokat szerveznek, mindemellett hozzájárulnak fitnesz- és kondibérlet kedvezményes megvásárlásához is.

Tóth Ivett elmondta, az átadóünnepségen inspiráló volt hallgatni a díjazottak különböző működő programjait. Kiemelte: elismerés illeti a hivatalvezetést a törekvések megvalósításáért és a fejlődés lehetőségének megteremtéséért, valamint a férfi kollégákat a támogató és pozitív munkahelyi légkör biztosításáért.

Forrás: https://legjobbnoimunkahely.hu/