Szeptemberben az alsósok (1-4. osztály) új – kék színű – Kajla útlevelet kaptak. Minden iskola, minden 1-4. osztályos tanulója számára biztosították az útleveleket. Az új útlevelet online, a kajla.hu oldalon is igényelhetik az alsó tagozatos diákok, ha az iskolában nem kapták meg, illetve fel lehet keresni a Tourinform Hatvan irodát is ez ügyben, a Grassalkovich út 8. szám alatt.

A járvány miatt idén még érvényes a korábbi zöld színű útlevél is. A gyerekek mindkét útlevébe kaphatnak pecséteket és mindkét útlevéllel igénybe vehetik az utazási kedvezményt és kaphatnak Kajla karikákat. Így idén még az 5. és 6. osztályos tanulók is használhatják régi útlevelüket.

Díjmentesen utazhatnak azok a gyerekek a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain október 23. és november 1. között, akik a jegyvásárláskor felmutatják pecsétgyűjtő Kajla-útlevelüket és diákigazolványukat. A gyerekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is ki lehet váltani. Az ilyen útlevéllel rendelkező gyermekeknek az őszi szünetben a Volánbusz járatain menetjegyet nem kell váltani, de a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy a buszsofőrnél. A gyermekekkel együtt utazó kísérők a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján, a kedvezményre való jogosultság megléte esetén válthatnak menetjegyet, illetve szükség esetén távolsági kiegészítő jegyet. A kedvezmény október 23. és november 1. között korlátlan alkalommal vehető igénybe.