Hírportálunkon új sorozat indult, melyben megkérdezzük a helyi vállalkozásokat, egyéni vállalkozókat, szolgáltatókat őket hogyan érinti a világjárvány okozta helyzet, miként élik túl a válságos heteket, és mit terveznek a veszélyhelyzet elmúlása után? Ezúttal Várady Enikő, hatha -, és dinamikus jógaoktató számolt be az elmúlt hetek tapasztalatairól.

– Egyik napra a másikra munkanélküli lettem. Lakossági és céges jógaórákat tartottam Hatvanban és Gyöngyösön, általános iskolák tornatermeiben, a B40-ben és más intézményekben is béreltem termeket. Most minden bezárt, csoportos foglalkozásokat nem tarthatok, hirtelen bevétel nélkül maradtam – számolt be Várady Enikő az elmúlt hetek eseményeiről.

A két gyermekes édesanya két évvel ezelőtt kezdett el jógát oktatni, korábban pénzügyi végzettségével bankban dolgozott. – Sokáig nem találtam a világban a helyem, mire ráéreztem, hogy nekem a jóga az egyik legőszintébb önkifejezési formám lehet. Elvégeztem egy jóga oktatói képzést. A csoporttársaim többsége tőlem jóval fiatalabb volt, engem azonban ez nem zavart, nagyon élveztem, hogy végre utamra találtam – részletezte Várady Enikő, aki nemrégiben babajóga oktatóvá is vált. Tervei között szerepelt, hogy idén ezen a vonalon is megkezdi tevékenységét.

A világjárvány okozta káosz sok ember életét forgatta fel gyökeresen, a változásoknak pedig leginkább azok vannak kitéve, akik egyéni vállalkozóként szolgáltatói tevékenységet végeznek. Enikő azonban nem adja fel a hitét és az elszántságát, igyekszik ebből a helyzetből is a maximumot kihozni.

– Nyilván nagyon nehéz ezt a helyzetet megélni, mégis igyekszem testileg és lelkileg is karbantartani magam. A jóga számomra ismét egy nagyon erős mentőövnek bizonyul. A gyerekeim mellett nem egyszerű most az időbeosztásom, de még így is sikerül naponta legalább 40 percet szánnom magamra, amikor is elvégezhetek néhány ászanát. Azalatt a 40 perc alatt kihozom a maximumot, padlóra viszem magam, mert ezzel tudok tovább lépni, könnyebben venni a bezártságot, fellélegezni  – mondta az édesanya.

A jógaoktató nemrégiben zárt csoportot hozott létre a Facebook-on, hogy a gyakorlóival továbbra is tartani tudja a kapcsolatot. Itt rendszeresen megoszt különböző gyakorlatokat, illetve igyekszik lelkileg is erőt adni annak, akinek erre szüksége lehet. – Szeretném a csapatot egyben tartani, hiszen most különösen sokat jelent az, ha érezzük, hogy van hová tartoznunk és számíthatunk egymásra. Most az összefogásra és az együttérzésre van a legnagyobb szükség. Biztos vagyok abban, hogy ezt a nehéz időszakot is képesek leszünk a javunkra fordítani, ha tudatosan koncentrálunk az önfejlesztésre és megőrizzük a hitünket valamint a kitartásunkat – fogalmazott Várady Enikő.

A jógaoktató azt vallja: ha nem tudunk változtatni a körülményeken, akkor csakis a saját hozzáállásunkkal tudjuk befolyásolni a mindennapok megéléseit. – A jóga, amit én képviselek: szabadság. Nagy levegőt veszünk, kifújjuk, és megyünk tovább az úton. Ezzel az erővel figyelek most befelé és keresem azokat a lehetőségeket, ahol továbbra is kifejezhetem önmagam és segítségére lehetek a környezetemnek, a világnak – közölte Várady Enikő.

Kezdőkép: Várady Enikő által küldött fotó