Péntek délutántól egészen szombat 15 óráig várják a látogatókat a Népkertbe a Groupama Tanpálya szakemberei. Vezetéstechnikai roadshow szórakoztatja a családokat két napon keresztül, melyre gyerekekkel is ellátogathatunk, ugyanis számukra mini ring pályával és interaktív KRESZ-tesztekkel készülnek a szervezők egy jól fűtött, modern autóbuszban. A vezetéstechnikai roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet az őszi-téli időszakra vonatkozó vezetési szabályokra, illetve hogy a tanpályák segítségével rutint szerezzenek az érdeklődők bizonyos vezetői képességekből.

A Népkertben felépített pályákon tesztautókkal lehet kipróbálni a vészfékezést, a kormány helyes tartását, illetve a szlalomozást is. Az egyik sátorban egy szimulátor várja a látogatókat, ahol a szakemberek megtanítják a biztonsági öv helyes használatát, illetve a kiépített pályán bárki érzékelheti, hogy mit jelent 10 km/h-s sebességnél az öv megtartó ereje.

Kőrös Andás, a Groupama tanpálya vezető instruktora elmondta: évek óta az a tapasztalata, hogy a tesztpálya feladatai még azoknak is nagyon hasznosak, akik rutinos autóvezetők, mert vannak olyan képességek, amiket a közutakon csak ritkán tudnak gyakorolni a volán mögött ülők. A vezetéstechnikai roadshow erre az igényre épít és bárki számára hasznos és fontos élményt tud nyújtani.

Az önkormányzat által támogatott eseményen a gyermekes családokat is várják. Gulyás Anikó közlekedés pedagógus mindenkit arra buzdít, hogy látogassanak ki a hatvaniak a Népkertbe, mert a gyerekeknek mini ring pályát építettek ki, ahol a közeledési szabályokat sajátíthatják el a kisebbek.

A résztvevők között kisorsolnak egy vezetéstechnikai 6 órás tréninget, illetve a legjobban teljesítők beülhetnek egy Lamborghini autóba is.