A sár és a borongós idő sem szegte kedvét azoknak a gyermekeknek, akik lovagolni szerettek volna a hétvégén. Vasárnap ugyanis a Petőfibányai Lovas Egyesület csapata érkezett a Hatvani Vadasparkba, akik ingyenes lovagoltatást szerveztek az érdeklődőknek. Az egyesület kisebb és nagyobb termetű állatokkal is érkezett, hogy a legbátrabbak és a félénkebbek is kipróbálhassák, milyen érzés lóháton ülni. – Már az állatokkal való első találkozás után pozitív visszajelzéseket kapunk a szülőktől és fiataloktól egyaránt. A legkisebbeknek mindig hatalmas élmény, amikor feltesszük őket a ló hátára. Sosem volt még olyan, hogy valaki szomorúan távozott tőlünk – mondta el Princz Judit, a Petőfibányai Lovas Egyesület vezetője.

Ehhez a különleges tapasztalatszerzéshez segítséget is nyújtanak a lovasok. A téli időszakban több alkalommal is ellátogatnak a létesítménybe, decemberben pedig különleges lovas mikulással is várják a gyermekeket. A vadaspark és a lovas egyesület közös munkája a tavasz beköszöntével rendszeressé válik, több turnusban tartanak majd lovasoktatást az érdeklődőknek. – Csak ajánlani tudom ezt a sportot. Én már nyolcéves korom óta szenvedélyesen szeretem a lovakat. A legjobb az, hogy mindenki olyan ütemben tanulhatja meg ezt az elfoglaltságot, ahogy kedve tartja – vélekedett Petrovics Bence.

A lovas élmények november 26-án tovább folytatódnak a Hatvani Vadasparkban. A programról részletesen a www.hatvaniturizmus.hu oldalon érdemes tájékozódni.

Fotó: H. Szabó Sándor