Hazai pályán fogadták a budakalászi csapatot a hatvaniak, akik már rögtön az első perctől kezdve irányításuk alá vonták a mérkőzést. Az Oktat60 gárdája támadásaikat rendre góllal zárta, az ellenfél offenzíváit pedig sok esetben sikeresen megállította. Ennek eredményeképp a félidő végére 10 góllal vezettek a hazaiak. Azonban a szünet után az ellenfél is magára talált és a hatvaniak is gyengültek, így izgalmasabbra fordult a meccs. A végeredmény ennek fényében szorossá vált és csupán egy góllal verték meg a budakalásziakat.

Répási Norbertet még a mérkőzésen elszenvedett sérülés sem állíthatta meg a 8 gól megszerzésben. – Véres volt. Teljesen jó, kemény mérkőzést tudhatunk magunk mögött. Küzdöttünk, hajtottunk, szomorú, hogy a második félidő nem úgy alakult, ahogy terveztük, de megérdemelten nyert a csapat! Igazából a csapat összeszedte magát, összeálltunk, és sikerült végre egy egységet alkotnunk. A védekezésünk is összeállt és talán ebben rejtőzött a győzelmünk titka – részletezte.

Rutka Bence, a hatvaniak egyik nyári szerzeménye, végre megmutathatta a hatvani közönségnek, hogy miért is választotta a HKSZSE csapatát. – Az összecsapás nagyon kemény volt, az elején sikerült elmennünk az ellenfelünkkel szemben 10 góllal, viszont a második félidő rosszabbul sikerült, de ez köszönhető annak is, hogy az ellenfelünk magára talált. Végül sikerült megszereznünk a 2 pontot és ez a legfontosabb! Szerintem ez a győzelem esélyt ad arra, hogy tovább meneteljünk a bajnokságban. Minden mérkőzést meg kell nyerni, innentől kezdve nincs több hibázási lehetőségünk – szögezte le Rutka Bence.

Kedves László vezetőedző elégedett a fiúk teljesítményével, különösen az első félidőben látottakkal. Mint mondta: nagyon jól játszottak és a védekezésük is végre összeállt. A jelenlegi két pont megszerzése fontos volt a csapat számára pszichés szempontból is, mivel ezzel egy hosszú, győzelem nélküli szériát sikerült megszakítaniuk.

– Ez egy nagyon jó dolog, hogy egy ilyen csapatot sikerült legyőznünk, mert olyan komoly játékosokkal rendelkeznek, akik válogatott, illetve BL tapasztalatokkal bírnak. Viszont mi nagyon összeszedetten, figyelmesen és koncentráltan játszottunk, főleg az első játékrészben; ez nem mutatkozott meg ellenfelünk játékán. Úgy gondolom, hogy ez komoly lökést adhat a fiúknak – vélekedett.

– Szeretném elsősorban kiemelni Mészáros Péter kapusteljesítményét. Az első félidőben a védekezésben az egész csapat fantasztikusan teljesített, így ott mindenkit szeretnék kiemelni. Az egész mérkőzés tekintetében a védekezésben kulcsemberünk Vad Zsigmond volt. Rutka Bence, mind támadásban és eredményességben, mind védekezésben nagyon produktív volt. Blazsek Milán teljesítményét is mindenképp szeretném kiemelni, hiszen ő volt a csapat motorja, úgy támadásban mint védekezésben. Az ő teljesítménye nagyban befolyásolja a csapat teljesítményét is. Végül, de nem utolsósorban Répási Norbertet szeretném kiemelni, aki fantasztikusan teljesített, szinte minden dobása gólt eredményezett, igazi oroszlánként küzdött. Gratulálok a csapatomnak! – összegezte a vezetőedző.