Már a második tanév indult el a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban. A tanévnyitón Horváth Richárd polgármester arról beszélt, hogy egy jól működő városban hiába fújnak a szelek jobbról és balról, a település stabil és önálló lábakon áll. A város támogatja a civileket, a városlakók pedig szeretik az otthonukat. Mindemellett elengedhetetlen, hogy az oktatást stratégiai ágazatként kezeljék, hiszen jövőt építenek. A jövő pedig nem mindegy, hogy milyen lesz. A polgármester kijelentette: Hatvan jó kapcsolatot ápol a helyi vállalatokkal, kiemelkedően jó a viszony a Boschsal. A képzési központ pedig egy előremutató projekt, ami országosan is példaértékű, mindenki egyaránt büszke rá – fogalmazott a városvezető.

Gulyásné Csekő Katalin, a Budapesti Gazdasági Egyetem dékánja azt mondta: az egyetem elkötelezett az intézmény irányába. Két kulcsszavuk van: vállalkozásbarátként és innovatívként működni. Hatvanban pedig mindkettő jelen van. Kitért rá, hogy mostantól gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzést is tartanak, ahol a digitális gazdaság felé nyitnak. Itt elsőként olyan ismereteket szereznek a hallgatók, amik már nélkülözhetetlenek a mai világban.

Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dékánja szerint az itt végzett diákok a világban bárhol megállják a helyüket, hiszen olyan oktatást kapnak, ami évtizedek múlva is használható és hasznos lesz. Ahogy mondta: ők nem a mának, hanem a holnapnak és még inkább a holnaputánnak képzik a mérnököket.

Kemler András, a Bosch projektvezetője kiemelte: ezt a központot nemcsak ő, hanem a vállalat, az egyetemek és a város is a szívügyeként kezelte. Ez pedig meg is látszik rajta. Hangsúlyozta: hamarosan gyökeres technológiai váltások lesznek, így olyan munkatársakra van szükség, akik ezt a rendszert ki tudják szolgálni. Ebben a központban pedig olyan oktatást kapnak, hogy helyt tudnak majd állni. Elmondta: megterhelő lesz a munka melletti tanulás, de szorgalommal és kitartással végig lehet csinálni. És érdemes is. A tanévnyitón a bajzás diákok is felléptek, ezt követően pedig a két dékán hivatalosan is megnyitotta a 2017/2018-as tanévet.

A hatvani önkormányzat a Boschsal közösen hozta létre a központot, a képzéseket a Budapesti Gazdasági Egyetemmel, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen valósítják meg.