Május elsején ismét együtt szórakozhat a város a Népkertben, ahol már délelőtt megkezdődnek a különböző programok. Idén is lesz főzőverseny, ahová nemcsak civil szervezetek, egyesületek, hanem baráti társaságok, összetartó közösségek is jelentkezhetnek, hogy megmutassák főző tudományukat. – Hagyományőrző és egytálételek, helyben készült édességek, desszertek, belsőségekből készített, valamint saját vagy családi receptúra alapján készült különleges ételek kategóriákra nevezhetnek a versenyzők – mondta Valló Ede, a Grassalkovich Művelődési Ház vezetője. Hozzátette: még nem késő jelentkezni a jó hangulatú megmérettetésre, korlátozott számban még fogadják a jelentkezéseket.

Szinyei András alpolgármester úgy fogalmazott: a majális megünneplése már évek óta hagyomány a városban, és mindig nagy sikert aratnak a rendezvények. – A családi programok, a főzőverseny, a különböző szórakoztató élmények mindig közösségformáló erővel hatnak az emberek életére, ilyenkor lehetőség nyílik pihenni, értékes időt eltölteni a családdal és barátokkal – fejtette ki az alpolgármester. Hozzátette: a színes programok mellett délelőtt fél tízkor a Népkertben májusfaállítás is lesz, mely szintén elmaradhatatlan élménye ennek a napnak.

Ezen kívül a Népkertben felállított színpadon idén is bemutatkoznak a város civil szervezetei, alkotó közösségei, de a gyerekek nagy örömére lesznek körhinták, cukorkák és kürtőskalácsok is. Persze a sós ételek kedvelői sem maradnak éhesen, számos büfé kínál majd finomságokat, és a majálishoz tartozó vásári bazár is kiállítja portékáit.

A jó hangulatról és az esti bulikról idén is népszerű együttesek gondoskodnak, 18:00 órától fellép majd a Ladánybene27, 20:30-kor pedig a Dolly Plusssz zenekar.

https://www.youtube.com/watch?v=f7eMq3goJXM