A Szelektív Nonprofit Kft. november 11-én az újhatvani, november 18-án pedig az óhatvani városrészen zöldhulladék-gyűjtést szervez. A feleslegessé vált hulladékot az adott napon reggel 7 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé úgy, hogy ezzel a közlekedés biztonságát senki ne zavarja, a begyűjtő szállítóeszköz által jól megközelíthető legyen, ne járjon baleset- vagy károkozás veszélyének előidézésével. A zöldhulladék-gyűjtést csak magánszemélyek vehetik igénybe, intézményektől, közületektől és gazdálkodó szervezetektől a hulladékot nem szállítják el. 

A zöldhulladék fogalmába tartozik a levágott fű és faág, nyesedék, avar, lehullott lomb, egyéb növényi részek. A lehullott faleveleket és egyéb kerti zöldhulladékot műanyag zsákokban, a faágakat, nyesedéket maximum egyméteres darabokra vágva, kötegelve, átkötve kell előkészíteni. 

Nem szállítható el a veszélyes hulladékkal, háztartási hulladékkal, építési törmelékkel, egyéb hulladékkal kevert vagy szennyezett zöldhulladék. Továbbá a nem megfelelően előkészített, biztonságos rakodásra nem alkalmas hulladék. 

A házhoz menő gyűjtés során ingatlanonként legfeljebb 1 köbméter hulladék kihelyezésére van lehetőség. A Szelektív Kft. felhívja rá a figyelmet, hogy a zöldhulladék beszállítható az év minden munkanapján nyitva tartó hulladékudvarba. Ott negyedévente ingatlanonként 3 köbméter zöldhulladékot lehet ingyenesen leadni.

Kezdőkép: illusztráció