A Fool Moon formáció látogatott el a Kodályba kedden. A csapat már tizenhat éve van jelen a magyar zenei piacon és acapella feldolgozásaikkal szórakoztatják a közönséget. Most arra vállalkoztak, hogy általános iskolás diákoknak beszélnek a zeneiség kialakulásáról. Az előadás során szó volt többek között az ősközösségek dallamairól, a gregorián énekek létrejöttéről és a blues műfaját is bemutatták a rendhagyó óra keretében. Az acapella együttes legfőbb célja, hogy bebizonyítsa: hangszerek nélkül is lehet ritmust alkotni. – A gyermekek tökéletes hallgatóságnak bizonyulnak. Nagyon fogékonyak az újdonságokra, nekünk pedig nem titkolt szándékunk, hogy kineveljük a jövő acapella énekeseit – fogalmazott Wodala Barnabás.

Az acapella pedig egyre nagyobb teret hódít a magyar könnyűzenei életben. Ezt jól mutatja, hogy a formáció 2014-ben indult „A Dal” című műsorban, ahol a második helyet szerezték meg. Az akkori sikereknek köszönhetően a fiúk számos koncerten és turnén vannak már túl. Vavra Bence egy éve csatlakozott a Fool Moonhoz. Mint mondta: ez a zenei műfaj sok odafigyelést, koncentrációt, gyakorlást kíván. Ugyanakkor az is fontos, hogy a zenésztársakkal összhangban legyen a produkciók alkalmával.

A csapat két napon keresztül járta a környező iskolákat. A Kodály mellett a Hatvani Szent István Általános Iskolába is ellátogattak, ahol szintén néhány ismert dalt is elénekeltek a nagyérdeműnek.

Fotó: Albert Péter